Vágólapra másolva!
Márciusban, a PaleyFest08 nevű televíziós fesztiválra újra összejönnek a Buffy, a vámpírok réme alkotói, színészei.
Vágólapra másolva!

A Buffy, a vámpírok réme eredetileg 1997-től 2003-ig futott, és hamar kultuszfilmmé vált: a TV Guide minden idők 50 legjobb sorozata között a 41. helyre sorolta, és szerepel a Time magazin által összeállított, hasonló százas listán is. A TV Guide a kultstátusba emelkedett tévéműsorokat is sorrendbe tette, ezen a listán a Buffy az előkelő harmadik helyezést érte el.

Van tehát bőven okuk a rajongóknak, hogy izgatottan várják a március 14. és 27. között megrendezendő PaleyFestet: a szervezők egy panelbeszélgetésre hívták össze a Buffy stábját. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan kik lesznek is jelen, de a fesztivál rendkívüli eseménynek ígérkezik.

A Buffy-n kívül sok jelenlegi sorozattal is foglalkozik a popkulturális fesztivál, így például a Gossip Girl, a Pushing Daisies, a Chuck, a Dirty Sexy Money vagy a Mad Men rajongói sem maradnak szellemi táplálék nélkül.

A fesztivált immár 25. alkalommal rendezi meg a The Paley Center for Media, amely korábban a televíziózás és rádiózás múzeumaként funkcionált. A találkozó célja, hogy összehozza a sikersorozatok készítőit a nézőkkel: tavaly többek között A szökés, a Hősök és a Kés/Alatt íróival és szereplőivel beszélgethettek a rajongók.