Mónika-show: elképesztő

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub ma újra műsorra tűzi Móniká-t és Balázs-t. Előbbiből már 1239 került adásba: lehet még új témát találni?
Vágólapra másolva!

Újra látható az RTL Klubon a délutáni talkshow, melyben a legmagasabb az egy percre jutó fogatlan emberek száma, és melyben haragosan rikoltozó, erőteljesen hadonászó falusi asszonyok verekednének össze, ha nem feszélyezné őket a nagy fény, a mozgó kamerák, a közönség és az együttérzően bólogató Mónika jelenléte. A Mónika 2001. május 7-én indult, és azóta 1239 adásnap volt, a "segítség, elhagyott a férjem"-től kezdve a "drogozik a gyerek"-ig.

A Balázs-show nem dicsekedhet ilyen múlttal, a rajt 2003 májusában volt, és azóta 809 műsorban tette fel kérdéseit a VIVA-ról átigazolt Sebestyén Balázs a hol megszeppenten pislogó, hol nyerítve kacagó tiniknek.

Sokan ócsárolják ezen délutáni produkciók szellemi színvonalát, de bolond volna levenni a tévé műsoráról ezeket, a nézettségi adatokat látván. 2007 márciusában, áprilisában és májusában a Mónika-show adásidejében a tévézők 40,8 százaléka figyelte a műsort, ugyanekkor a TV2 és az m1 is 15 százalék alatt maradt. Balázs jobbára fiatalos témákat boncolgat, de a teljes lakosságnak ez is bejön, mert a teljes lakosságnál 38 százalékos a közönségarány.

rtl

A kereskedelmi célcsoportban valamivel nagyobb volt a küzdelem: a Balázs-show műsorideje alatt: az RTL-es talkshow 30,5, a TV2 ugyanebben az intervallumban 25,8 százalékot ért el. Mónika lazábban veszi az akadályt, az ő műsorideje alatt a fiatal tévézők 33 százaléka figyel rá, azaz a műsorsávjában általában verhetetlen.