Talált kulccsal lopott drága autót egy férfi Komáromban – videó

Vágólapra másolva!
Egy férfi a komáromi gyógyfürdőben talált egy kocsikulcsot, amivel ellopta a parkolóban álló terepjárót. Az autót végül Budapesten adta el egy másik férfinak 2 millió forintért.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly márciusban ment el a komáromi gyógyfürdőbe, ahol megtalálta egy több mint 14 millió forintos terepjáró kulcsait. A parkolóban megkereste az autót, majd ellopta, és hazament vele Kisbérre. 

Még aznap leszedte az autóról a rendszámot, és szlovák rendszámot tett fel a helyére. 

Ezek urán a Debrecen környéki ismerőséhez ment, hogy segítsen neki eladni az autót. 

A két férfi másnap Budapestre ment az autóval, ahol egy dunaharaszti férfinak eladták 2 millió forintért. 

Az ügyészség lopás és pénzmosás miatt emelt vádat a férfi ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre, az autót megvásárló férfit pedig felfüggesztett börtönbüntetésre. A férfi ismerőse, aki segített az eladásban, az eljárás közben meghalt. 

Az Origo korábban megírta, hogy egy férfi egy ismeretlen autóban ébredt fel Kecskeméten, az egyik edzőterem parkolójában. Kiderült, hogy a férfi olyan részeg volt az éjjel, hogy ellopott egy autót, amire nem is emlékezett. Az autóban megtalálta a tulajdonos névjegykártyáját, így vissza tudta adni az autót. Közben a tulajdonos már bejelentést tett a rendőrségen. A férfi rosszul érezte magát, ezért teletankolta az autót és kifizetett egy olajcserét is. 

Gyomaendrődön két fiatal egy este alatt 5 autót lopott el. Mint kiderült, nem volt nehéz dolguk, ugyanis az összes autó nyitva volt, és a kulcsot is benne hagyták a tulajdonosok. Egy másik esetben a tolvaj lesben állt, megvárta, amíg a tulajdonos kinyitja a Mercedesét. Ekkor gyorsan beült a kocsiba és úgy elhajtott vele, mintha a sajátja volna. Menekülés közben a kocsit összetörte. 

Egy szerencsi férfi Budapestről a Virág árok utcából lopott el egy autót. A lopott autót a III. kerületben parkolta le, ahol a rendőrök gyorsan megtalálták. Addig várakoztak, amíg a tolvaj másnap vissza nem ment az autóhoz. Amint beszállt a kocsiba, elfogták. Mint kiderült, a kocsin lecserélte a rendszámot, ami szintén lopott volt.