Kiosztották a Kamera Hungária díjait

Vágólapra másolva!
Kiosztották a hetedik alkalommal megrendezett Kamera Hungária televíziós fesztivál díjait, valamint különdíjakat és közönségdíjakat is átadtak szerdán este Budapesten.
Vágólapra másolva!

A televíziós szakma legjelentősebb hazai seregszemléjén összesen 104 televíziós műsor versengett. A 25 tagú zsűri minden eddiginél több, 532 pályaműből választotta ki a kategóriák nyerteseit. A magyarországi és határon túli alkotókat, tévétársaságokat, valamint produceri irodákat tizenhárom kategóriában jutalmazták.

A Magyar Nemzeti Galériában tartott gálaesten a Szórakoztató műsor I. kategóriájában, vagyis a szövegkönyv nélküli műsorok közül a Megasztár - "Filmslágerek" (3. széria), míg a szórakoztató műsor II. kategóriájában az Ország tesztje - "Memória" kapta a nyertesnek járó díjat. A dokumentumfilmek között az Új Eldorádó-t, a történelmi és életrajzi filmek közül pedig a Józsi nővér és a sárga bicikli című alkotást jutalmazta a zsűri.

A színes riport kategóriában a Feszti körkép Ragtime-fesztiválról készült riportja nyert, míg a tényfeltáró, oknyomozó riportok közül a Fókusz - "Dögvásár" című riportja lett a befutó. A tudósítás kategóriában a Panoráma című műsor - "Hengerelt a Hamasz" címmel sugárzott riportja, az interjú kategóriában pedig az Este Extra műsorának az MTV ostroma utáni napon, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel készített interjúja kapta a győztesnek járó elismerést.

Az egytémás, úgynevezett tematikus magazin kategóriájában a Privát rocktörténet - "Az Omega" című alkotás, a többtémás magazinoknál pedig a Strucc esélyegyenlőségi magazin 66. epizódja győzött. A dramatikus művek közül a Fekete tej, míg a műsorarculat kategóriában a Ez nekem kínai! - "1. rész" bizonyult a legjobbnak. Az On-air promotion kategóriában a Kész átverés-promót díjazták.

Alkotói díjat Bazsó Gábor és Winkler Róbert műsorvezetők, illetve Bálint Arthur operatőr és Zsigmond Dezső rendező kaptak. A zsűri különdíjjal a műsorarculat kategóriában az M1 csatornaarculatát, interjú, beszélgetés kategóriában pedig a Felelet az életnek címmel sugározott műsorát jutalmazta.

A legkedveltebb televíziós személyiségnek járó közönségdíjat Szulák Andrea kapta (bár ő nem jelent meg az eseményen), míg a legkedveltebb televíziós műsornak járó közönségdíjat a Szombat esti láz-nak ítélték. Hartai László médiapedagógus, filmrendező vehette át "Az év médiatanára" díjat, amelyet a Vizuális Világ Alapítvány alapított idén. Rauh Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium esélyegyenlőségi szakállamtitkára a tárca "Média az esélyegyenlőségért" díját - a zsűri döntése alapján - az Aktív - "Romasuli" című alkotás készítőinek adta át.