Valóságshow-t indít a Viasat, Árpa Attilával

Vágólapra másolva!
Tizennégy önjelölt, a focihoz nem értő dilettánst három hónapra összezárnak, kemény tréningnek vetik alá őket, majd összeeresztik profikkal. A Lúzer FC című reality márciusban indul a Viasaton.
Vágólapra másolva!

A Topmodell után a Viasat 3 újabb saját gyártású realityvel jelentkezik márciusban, ezúttal viszont nem hosszan piperézkedő nők, hanem kétballábas fiúk lesznek a főszereplők. A stáb tizennégy olyan önkéntest választ ki, akik köszönő viszonyban sincsenek a sportággal, majd egy ismert edzőre bízza őket. A fizikai és mentális kiképzés három hónapig tart, ezután Magyarország egyik meghatározó futballcsapatával (van ilyen?) mérik össze a tudásukat. A Viasat tíz adást tervez, a hazai adaptáció producere Árpa Attila, akárcsak a Topmodell esetében.

Edzésben az ausztrálok

A formátum ismert: a Nerds FC ausztrál műsor volt tavaly, a futball-világbajnokság előtt futott: ott is összetereltek 14 ügyetlen fickót három hónapra. A suta mozgású fiatalok a 8. epizódban játszhattak egy mérkőzést a Melbourne Victory csapatával. Az SBS Independent és a Grundy Television realityje különben nem volt egészen eredeti tévéműsor, mert két évvel korábban a dánok már láthattak egy FC Zulu című valóságshow-t, mely hasonló volt: ebben 16 olyan (logikusan dán) amatőrt válogattak össze, akik legfeljebb véletlenül érintettek labdát korábban. A csetlő-botló ifjak végül az FC Copenhagen csapatával mérkőzhettek (persze sima zakó), de aztán eljött a diadal napja, mert a hasonló, FC Z című realityben csapattá formálódó svéd sorstársakat hattal verték.