Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió összességében 9 óra 11 perc terjedelemben közvetítette a szegedi kajak-kenu vb eseményeit.
Vágólapra másolva!

Az m1 csatornán augusztus 20-án a délelőtt, továbbá délután volt a két legnézettebb időszak, a délelőtti egy és negyedórányi közvetítést (500 m-es döntők) a teljes lakosság 7,9%-a, azaz közel 750 ezer néző követte figyelemmel, ez az épp tévézők 40%-át jelentette. A 18-49-es kereskedelmi célcsoportba tartozó nézők is az m1-et nézték legnagyobb számban a közvetítés ideje alatt. Többen választották tehát a szegedi eseményeket, mint az RTL Klub vagy a TV2 műsorát.

A délutáni közvetítés (200 m-es döntők) is hasonló sikert jelentett, a teljes lakosság 7.9%-a, azaz közel 740 ezer fő kísérte figyelemmel a döntőket. A kajak-kenu vb nézői inkább fővárosi, városi lakosok voltak, kiemelkedően magas lett a diplomás nézők aránya. Jellemzően bekapcsolódott az adásba a fiatalabb generáció is, így a csatorna közönsége fiatalosabbá vált.

Forrás: MTI

Volt öröm

A szövetségi kapitány, Angyal Zoltán és a Kovács Katalin-Janics Natasa aranypáros edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin is az MTV közvetítésén keresztül követte a versenyt. A világbajnokok a versenyszám végeztével élő adásban azonnal megszólaltak, majd 5 perccel később már az MTV helyszíni stúdiójában meséltek részletesen örömükről és az átélt élményeikről - a köztévé tehát elégedett az elvégzett munkával.