Vágólapra másolva!
Rajzfilmsorozatot készítenek a Csillagok háborúja nem kevésbé híres paródiájából, az Űrgolyhókból - a műsor a tervek szerint 2007 őszén kerül adásba.
Vágólapra másolva!

Ki ne emlékezne Mel Brooks 1987-ben készített zseniális paródiájára, az Űrgolyhók-ra? (A film eredeti címével - Spaceballs - jobban utal a Star Wars-ra.) Sok mindenre szívesen gondolunk vissza a műből, például, hogy Csubakkát egy félig ember-, félig kutyaszerű lény (John Candy) helyettesíti, a torpedókat kilövő tiszt totál bandzsa, a terep átfésülése pedig teljesen szó szerint értendő.

Az MGM TV most rajzfilmsorozatot rendelt a klasszikusból, a vetítés jogát pedig a G4 csatorna vette meg, amely direkt animációs filmek és számítógépes játékok bemutatására szakosodott. Ez lesz egyébként az MGM új részlegének első produkciója, amelynek munkálatait Jim Packer, a televíziólánc elnöke vezeti. Sokan nem értették, hogy miért éppen az Űrgolyhók "rajzfilmesítésébe" fogtak bele, hiszen a film mindössze 38,1 millió dolláros mozibevételt hozott a stúdiónak, annak idején. Ám, ez bőven megtérült a tévés forgalmazással, illetve a videókazetta, majd a DVD kiadásával.

Az egy pilot-részből és tizenhárom teljes értékű epizódból álló rajzfilmsorozat megalkotásában maga Mel Brooks is segédkezik: Thomas Meehannal együtt ő írja a bevezető részt. A széria többi darabját Meehan jegyzi egyedül - ő egyébként már az Űrgolyhók-nak is társforgatókönyv-írója volt. Az animációs feladatokat németekre bízták a producerek: a sorozat rajzait a Berliner Film Companie fogja elkészíteni.