Ősz van az MTV-nél

Vágólapra másolva!
Igényes filmkínálatot, még frissebb és korábban kezdődő hírműsorokat, 1956-os témájú emlékműsorokat ígér az MTV - a Bajnokok Ligája, az új Kékfény, sok dokumentumfilm vagy az új koncepcióval jelentkező Dob+Basszus mellett. Ábel Anita visszatér az anyacsatornára.
Vágólapra másolva!

Hétfőtől új stuktúrával jelentkezik az M1. Az egyik legfontosabb változás, hogy ezután este hétkor lesz látható a Híradó főkiadása, de aki lemarad róla, és nem szobaantennával tévézik, még megcsípheti fél órával később, az M2-n. Az egyre jobb nézettséget elérő hírműsor előtt egy érdekes kísérlet: Earth TV néven másfél percben élőképeket vetítenek a világ különböző tájairól, 130 nagyvárosból - de egy blokkban legfeljebb hét helyről. Az új Kékfény erősen támaszkodik majd az internetes technikára, a TV2 Napló-jából átigazolt új főszerkesztő, M. Kiss Csaba pedig riporterként, műsorvezetőként is felbukkan.

Sport. Három év szünet után újra Bajnokok Ligája-meccseket ad az MTV, az első választás joga a közszolgálati csatornáé, a többiből a Viasat 3 mazsolázhat. A BL-mérkőzésekről a nézők dönthetnek, ő választhatják ki a legígéretesebbnek tűnő összecsapást. Lesz BL-magazin, kézilabda BL, gyorsaságimotoros-vb, nőikézilabda-Eb, rövidpályás úszó-Eb, rövid sporthírek, napi négyszer. A Sport7 magazin vasárnaponként jelentkezik.

Művelődés. A Testi mesék szombat este hattól van adásban, az emberi test kerül fókuszba, tudományos igényességgel készült műsort ígérnek, orvosokkal, szakértőkkel. A Bestseller című, Kamera Hungária-díjas műsorban korunk legnagyobb íróit mutatják be. A Feszti körkép fesztiválokról jelentkezik, Abszolút címmel pedig kulturális portréműsor fut majd.

A szórakoztató műsorok közt az MTV nagy fontosságot tulajdonít a Krém-nek, kis érdekesség, hogy Ábel Anita műsorvezetőként itt bukkan fel. Folyatódik a kétszeres Kamera Hungária-díjas műsor, a Dob+Basszus, de ezúttal nem évre bontva kapjuk a dalokat, különböző témák kerülnek elő. Alföldi Róbert folytatja az Életút-beszélgetések-et, Jancsó Miklóssal, Körmendi Jánossal vagy épp Gregor Józseffel.

Filmek, sorozatok. Folyatódik három évaddal, 156 epizóddal a Bűvölet, 26 újabb résszel a Gőg, az olasz bűnügyi sorozat, az Árulkodó nyomok, de a tinik is kapnak: a Szívtipró gimi közel 120 epizódja jön sorra, naponta, fél öttől. Marad Poirot és Miss Marple is. Természetfilmek is lesznek jócskán, David Attenborough-val vagy Michael Palinnel. 1956-ot olyan filmekkel elevenítik fel, mint a Megáll az idő vagy az Eldorádó, a Csinibaba a hatvanas évekbe visz, a Moszkva tér pedig egyenesen 1989-be. A forradalom minden csütörtök este téma, 56-os témájú dokumentumfilmek kerülnek sorra a képernyőre.