Bud Spencer is betalál

Vágólapra másolva!
Most, hogy kétnapos pihenő van a vébén, rá kell ébrednünk, hogy visszavonhatatlanul itt a nyár - a tévék sem törik össze magukat, hogy elkápráztassák a készülék előtt, az elsötétített, de így is forró szobában gubbasztó, a ventilátortól csak a hűtőszekrényig eltávolodó nézőket: például ma este a százszor látott Különben dühbe jövünk Bud Spencere birkózik a szintén ismételt Columbóval. Nézzük, mit néztek a magyarok a múlt héten!
Vágólapra másolva!

Tartja előnyét az RTL Klub: az év 25. hetében 27,7 százalékos nézettséget ért el a csatorna, miközben a TV2 26,6 százalékot jegyezhetett fel a teljes lakosságnál. Az m1 mellett 14,1 százalék szerepel (háromtizeddel jobb, mint a tavalyi átlag), a Viasat 3,9 százaléknak örülhetett. A kereskedelmi célcsoportban, a 18 és 49 évesek közt bő három százalékkal vezet a 30,6 százalékon álló RTL - hasonló az előnye este, főműsoridőben is. A fiatalabb tévézőknél az m1 9 százalék alá csúszott, a Viasat pedig épphogy elérte a 4 százalékot, az AGB Nielsen mérései szerint.

A toplistán a rendszeresen jelentkező műsorok csak legnézettebb adásukkal szerepelnek, így fordulhatott elő, hogy a Top 30-ba az RTL Klub csak hat műsort juttatott be (szemben a TV2 24 műsorával), ami nem csoda, hiszen előbbi csatornán múlt héten minden este meccs volt. A legnézettebb műsor a TV2-n futott, a Tűzsivatag című olasz-német kalandfilmről van szó, Franco Neróval, Claudia Cardinaléval, 1,82 millió magyar nézővel. A legnézettebb vébémeccs a múlt héten a Hollandia-Portugália nyolcaddöntő volt (emlékezetes, ezen a picit feszült mérkőzésen úgy hullottak a sárga lapok, mint ősszel a rozsdabarna falevelek), a sokáig témát adó összecsapás 1,7 millió magyart érdekelt - meg még pár tízezret, akik szabadtéren, kivetítőn vagy kocsmában nézték az egygólos, de így is remek meccset. A harmadik helyen persze a Barátok közt nyomul, Géza esküvője feszült izgalomban tartotta a női nézőket.

A tíz legnézettebb műsor közt ott van még Columbo, a Napló, a vasárnapi Tények, de befért a csütörtöki Fókusz vagy a Forma-1-es közvetítés is. Azáltal, hogy az RTL-es esti műsorok kiestek, az m1 négy műsort is szerepeltet a Top 30-ban: az Önök kérték című kívánságműsor ismert dallamai hallatán 1,1 millió magyar nézett a távolba, nosztalgikus hangulatban, ködfátyolos szemmel, a Szuperbuli ismétlésének taktusait hallgatva 874 ezren bólogattak ütemesen, együtt tapsolva Lajcsival.

A 18 és 49 éves kor közti nézőknél már a sokakat lázban tartó futballvébé található az első helyen, persze a vasárnap esti holland-portugál meccs izgatta fel legjobban a nézőket: az épp tévé előtt ülő kereskedelmi célcsoport bő 40 százaléka hitetlenkedett a lapeső láttán. A TV2 filmekkel szerepel az élmezőnyben (Tűzsivatag, A szenvedély ritmusa, Forrest Gump). A Barátok közt száz fiatal tévézőből negyvenkettőt érdekelt, és a TV2 Gyilkos számok című viszonylag új sorozata is sokakat érdekelt. A búcsúzó Nem a te napod című átverős produkció kereken 30 százalékos közönségaránnyal futott.

A Bajnokok Ligájának eddigi közvetítője, a Viasat 3 a vébé alatt nemet mondott a focira. A legnézettebb műsorok a nők felé forduló adón a Miami helyszínelők (286 ezer néző), A helyszínelők voltak, de Poirot is hozott bő kétszázezer nézőt. A 18-49-es célcsoportban is ez a három műsor vitte a prímet, a 8,1 százalékos közönségaránnyal futó A helyszínelők a fiatalabbaknál megelőzte a Miamiban szaglászó kollégákat.

port.hu

Hinné, hogy bő 30 éve készült?

Most, hogy kétnapos pihenő van a vébén, rá kell ébrednünk, hogy visszavonhatatlanul itt a nyár - a tévék sem törik össze magukat, hogy lebilincselő műsorokkal álljanak elő. A TV2 például újfent Columbó-val szórakoztat (a nézettség őket igazolja), és csak utána merik leadni az Amerikában igen sikeres Doktor House-t, este tíz után. Az RTL Klub "Szupermozi" alcímmel kezd este 20.20-kor - nem mással, mint az 1973-as, nyilván mindenki által hatszor látott Különben dühbe jövünk című vígjátékkal, tudják, ebben van, hogy Bud Spencer és Terence Hill autóversenyre készülnek, de jönnek a rosszak, csattannak a pofonok, és közben becsúszik egy sör-virsli verseny is.

Kalmár Csaba