Új időszámítás az MTV-nél

Vágólapra másolva!
Ma elindult a nyári műsorrend az MTV-nél. Az ígéretekhez híven a nyári szünidő alatt jobban fókuszálnak a gyerekekre, az m2 Kultúrház című műsorából összefoglalót láthatnak a nézők az m1-en, ugyanakkor a kábítószer-fogyasztás elleni harc és - nyár vége felé - a tanévkezdés is fontos szerepet kap. Az elnökválasztás persze különkiadásokat érdemel.
Vágólapra másolva!

A délelőttök a szünetben gyerek- és ifjúsági sávként működnek majd hétköznap 9.00 - 12.00, hétvégén 9.00 - 12.00 között. Ebben az időszakban a régi, népszerű ifjúsági sorozatokat, a kötelező olvasmányokat adja az m1. Hétköznaponként, kora délután jelentkezik, 25 perces anyaggal, "Az ifjúság objektív tájékoztatásáért" címmel kitüntetett 12+ című magazin stábja. 18.00-18.30 között ismét a legfiatalabbaké a képernyő, ekkor lesz ugyanis az Esti mese.

Az m2 egyre több nézőt vonz a Kultúrház című műsorával, így a nyári struktúrában hétköznapokon 22.30 - 22.55 között 25 percet láthatnak belőle a nézők az m1-en is. A vezetők szerint a két csatorna közötti együttműködés segítheti az m2 nézőtáborának növelését.

Május 15-ét az ENSZ a családok napjává nyilvánította, ezért - több külföldi közszolgálati televízióhoz hasonlóan - pünkösd hétvégéjén a családok, különösen a nagycsaládok, voltak a műsorok főszereplői. Júniusban a kábítószer-fogyasztás elleni világméretű kezdeményezéshez csatlakozik a tévé, augusztusban a tanévkezdést helyezik előtérbe.

A Magyar Televízió kiemelt figyelmet szentel a köztársasági elnök megválasztásának is. Mindhárom forduló alkalmával különkiadással jelentkezik a Híradó az MTV mindkét programján. Hétfőn várhatóan 16.20-kor, kedden pedig 11.20 és 14.20 órakor kezdődik a Híradó Extra - Államfőválasztás 2005 címmel. A köztelevízió egyenes adásban közvetíti az elnökválasztási fordulók eredményhirdetéseit, és szakértőkkel elemzi az aktuális helyzetet. A műsort Pálffy István vezeti, a Parlamentből Hegedűs Judit és Siklós András jelentkezik.