Berényi Bandika a király

Vágólapra másolva!
Megpattant Bandika és Berci kutya, ez pedig hatalmas izgalmakat tartogat, így közel 2,5 millió nézőt foglalkoztat az eset. A kedves eb és a csibész kisfiú kombinációja moziban is gyakran nyerő, a kedves duó most a tradicionálisan jól szereplő Barátok közt amúgy is kövér nézőtáborát hizlalta tovább. A markáns RTL-es fölényt látva a TV2-nek csak a remény marad - ezért indítanak mostanában újabb műsorokat.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub 32,1 százalékot ért el múlt héten, a TV2-t huzamosan a nézők 24,5 százaléka favorizálta, az m1-en 12,2 százalék időzött, a Viasat pedig a teljes lakosság 3,8 százalékát csábította el. Hasonló az arány a 18-49-es korcsoportban, bár az egyes számú közszolgálati csatorna ebben a kategóriában 7,9 százalékra redukálódott.

Ha egyes műsorfajták közül minden epizódot külön egységként kezelünk, akkor a múlt héten a 24 legnézettebb műsor az RTL-en futott, azaz a lista komoly RTL-es fölényt mutat. A Barátok közt hagyományosan jól szerepel, de csütörtökön 2,45 millió nézőt csábított, amely adat láttán még Berényi Miklós is elégedetten csettintene. Miközben közel két és fél millió honfitársunk izgul Bandika és Berci kutya egészségéért (köztudott, hogy a gyerek-pajkos eb kombináció gyakran bejön), a múlt hétfői Legyen ön is milliomos! 2,12 millió nézőt hozott a csatornának, ami szintén derék teljesítmény. A harmadik helyről lepöckölték Győzikét, a pocakos showmant egy francia vígjáték, a Taxi második része tolta le a dobogóról.

Győzike megpróbáltatásai nem értek véget ezzel, ugyanis nem a negyedik helyre csúszott, hanem rögvest az ötödikre, ugyanis még a Gálvölgyi-show újabb része is több nézőt (1,97 milliót) vonzott. Szépen ment a Cobra 11, a Fókusz, a Lost, de a Szeress most című heti szappanoperának is megvan a másfél milliós tábora - ami érthető, hiszen izgalom van bőven: "Alexa taktikát változtat, és nem hajlandó kiköltözni Piri lakásából, ugyanakkor Ilona és Ferenc figyelmeztetései ellenére Piri kezd megenyhülni Iván iránt."

A TV2 legnézettebb műsora a vasárnapi Napló volt, de az 1,53 millió nézőnél akadt már több is. Az Áll az alku című vetélkedő és a vasárnap esti Tények is másfél millió körül végzett. Columbo, Frei, a Jóban Rosszban vagy a búcsúzó Multimilliomos nem fért be az első húszba.

A mostanság leginkább a Friderikusz-ügy miatt emlegetett MTV nemigen tudott magas nézettségű műsort felmutatni. Az ötöslottó számsorolása során 1,13 millió néző feszengett a képernyő előtt, de ez a - köztévé esetében - viszonylag magas nézettség nem a fantasztikus díszlet, rendkívüli színészi játék, pazar mimika érdeme, inkább a kövérre hízott, nyerhető összeg volt a csábító faktor. A Kékfény gonosztevőit 990 ezer néző leste borzongva, az Életképek 933 ezer nézőt csábított. Körülbelül feleekkora a már negyedszerre sugárzott Szomszédok megmaradt rajongótábora: a hétfői volt a legnézettebb epizód, 453 ezer nézőt vonzott.

Sajnálatos, hogy A Nagy Könyv versenyfilmjeinek harmadik menetét, a Pál utcai fiúk és az Egri csillagok összecsapását kevesen nézték, pedig az egyik oldalon Geszti Péter mellett a Moszkva tér és a Szezon rendezője, Török Ferenc, a másikon pedig Sebestyén Márta állt - és mindkét regényt élvezhetően, újszerűen, sok ötlettel feldobva mutatták be. Szót kell ejteni még A szólás szabadsága nézettségéről: hiába korlátlan a tévéelnök bizalma Krizsó Szilvia iránt, amióta nem Friderikusz a műsorvezető, lényegesen kevesebben nézik a vasárnap esti műsort. Rudi Zoltán már jelezte, elképzelhető, hogy megváltoztatják a műsor címét és díszletét is.

A reklámozók által favorizált 18-49-es korcsoport esetében sem volt más a trend, itt is erős RTL-es fölény mutatkozik. Magdi néni és csapata magabiztosan uralja a listát (Berényi Bandika nyomatékosan kéri a kislányokat, hogy szálljanak le róla, ne zargassák szerelmes levelekkel), a Taxi 2. a 2. helyre száguldott, Gálvölgyi pedig show-jával felfért még a dobogóra. Ebben a korcsoportban a TV2 a Különvélemény című akciófilmmel és Frei dossziéjával ért el jobb eredményt, noha a Napló, az Áll az alku és az Aktív is 30 százalékos közönségarány felett teljesített. Drámai átrendeződés nem várható az élen, de a TV2 erősen bízik a Született feleségek-ben, a Buzera című műsorban és a Megasztár harmadik részében - ezek mind mostanában indulnak.