Új tévécsatorna indulhat

Vágólapra másolva!
Elkezdődtek a visegrádi négyek közép-európai kulturális televízió (V4 TV) csatornájának előkészületi munkálatai.
Vágólapra másolva!

2005. május 17-én a négy állami televízió vezetői (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) abban állapodtak meg, hogy munkacsoportot hoznak létre, amely ez év szeptemberéig elkészíti a 8 nyelven megszólaló közép-európai kulturális csatorna üzleti és műsortervét.

A Magyar Televízió elnökének javaslatára létrejött találkozón a Lengyel Televízió elnöke azért nevezte elodázhatatlannak a csatorna beindítását, mert a négy ország együtt hangsúlyosabban képes jelen lenni Európában, hiszen együtt 63 millió nézőt érnek el, és az országok kultúrája, nyelve, hagyományai a televíziók összefogásával ismertethetők meg Európa más nemzeteivel. Az új közép-európai kulturális csatorna ügyének szeretnék megnyerni a televíziók vezetői az Európai Bizottság és a nemzeti kultusztárcák támogatását is.

A tervek szerint az új csatorna 2006 szeptemberében kezdené meg próbaadását, központja Lengyelország területén lenne. Az előzetes becslések szerint összesen 35 munkatársat foglalkoztatna, és a költségeket a visegrádi négyek közösen fedeznék.