A pápa temetése miatt borul a TV2 egész napi műsorrendje

Vágólapra másolva!
A TV2 vezetősége műsorváltozást rendelt el április 8-ra, péntekre, így a tévéújságokban leírt műsorrend is borul, ugyanis reggel 10-től élő egyenes adásban jelentkeznek Rómából.
Vágólapra másolva!

A csatorna péntek délelőtt 10 órától megszakítás nélkül, élőben sugározza II. János Pál pápa gyászszertartását. A délutáni műsorsávból - ezen a napon - a katolikus egyházfő iránti tiszteletből kikerültek a kifejezetten szórakoztatónak tartott, vicces műsorok. A délután vetített Jóbarátok két részét majd másik napon nézhetik meg a sorozat hívei, ugyanakkor elmarad az Áll az alku is.

Az új műsorrend szerint II. János Pál temetését végig közvetíti a TV2, utána a Pompei című történelmi filmet vetítik. A hosszabb, aktuális Tények után jön a Jóban Rosszban, majd az Aktív, ezt pedig az Ivanhoe című lovagregény alapján készült film követi a képernyőn, 20 óra 15 perckor. A Jó estét, Magyarország után este fél tizenkettőkor a Szerelmes Shakespeare című filmet tűzi műsorra a csatorna.

Kedden összesen körülbelül egymillió zarándok vett végső búcsút a Szent Péter-bazilikában felravatalozott II. János Páltól, de továbbra is százezrek állnak sorba, hogy egy utolsó pillantást vethessenek a pápára. Tegnap közel egymillió zarándok érkezett Rómába, mára további 600 ezer embert várnak.

A ravatal csütörtök estig lesz nyitva a zarándokok és kíváncsiskodók előtt, a pénteki temetés előkészületei miatt. Pénteken várhatóan zsúfolásig telik majd meg a Szent Péter tér, ahova - befogadóképességének függvényében - szabadon bejuthatnak a zarándokok és turisták, de a bazilikába ekkor már csak gyászhoz méltó, sötét öltözékben engedik be a magas rangú vendégeket és újságírókat. Várhatóan a környező utcák is zsúfolásig megtelnek majd, de a temetési mise a közeli Circus Maximus mezőjéről is követhető lesz az itt felállított hatalmas kivetítőkön keresztül.