Komédia az EU-s törökökről

Vágólapra másolva!
Miközben Európa országaiban kemény vita folyik Törökország esetleges uniós csatlakozásáról, az egyik német kereskedelmi tévé vígjáték sorozatban dolgozza fel a témát.
Vágólapra másolva!

Vicces formában, szituációs komédiában akarja bemutatni a Nyugat-Európában letelepedett törökök és környezetük kapcsolatát a német SAT1. A kereskedelmi csatorna vígjátékának helyszíne a törökök és más bevándorlók által sűrűn lakott berlini kerület, Kreuzberg, főszereplője pedig egy kebab árus fiatalember és német barátnője.

A Kreuzberg királya (Der König von Kreuzberg) című történet középpontjában a családi vállalkozásban működő török falatozó vezetője, Attilla Mellek és Nina nevű szerelmének viharos viszonya áll, amelyet tovább bonyolítanak különböző nemzetiségű barátaik.

A SAT1 a németek és törökök közötti különbségek, illetve a muszlim országból érkezett bevándorlók külső- és belső konfliktusainak "vidám valamint politikailag kissé inkorrekt" bemutatását ígéri. A feldolgozandó témák között lesz a nemek eltérő helyzete a két népnél, valamint a muszlim vallású török férfiak alkoholfogyasztása és a Korán tanítása közötti ellentét.

A német csatorna azt várja a sorozattól, hogy a nevettetés mellett megrendíti a németekről és törökről kialakult általános sztereotípiákat, így hozzájárul az egymás iránti megértéshez. A SAT1 szerint a 2006-ban esedékes Kreuzberg királya olyan műsor lesz, amely a német tévékben ritkán jellemző nyíltsággal ábrázolja a multikulturális város életét.

A kereskedelmi tévé szerint a remélt siker egyik kulcsa, hogy miként fogadja a sorozatot a közel két és fél milliós németországi török kisebbség, amely a műsor fontos célcsoportja.