Taroltak a Megasztár fahangú énekesei

Vágólapra másolva!
Bombasiker volt a TV2-s zenés tehetségkutató új szériájának premierje, amelyben több tucat önjelölt megasztár próbálkozását láthatta a közönség. A tehetségek, illetve az énekelni egyáltalán nem tudó szereplők bemutatkozása átlagosan jóval nézettebb volt, mint a vetélkedővel egyidőben sugárzott RTL klubos műsorok.
Vágólapra másolva!

Nagyot ugrott a TV2 nézettsége október 20-án, szerdán a Megasztár2 első adásának estéjén, amikor a szokásostól eltérően a képernyő előtt ülők többsége nem az RTL Klub kínálatát választotta.

Az évek óta legnépszerűbb magyar sorozatra, a Barátok közt-re a teljes lakosságból 1 millió 884 ezren voltak kíváncsiak, míg a vele részben párhuzamosan, este fél kilenc és fél tíz között, sugárzott dalos vetélkedőre átlagosan 2 millió 026 ezren. Igaz, amíg ment a Barátok közt, a teljes lakosságból többen választották, mint a vetélkedőt, de a szappanopera után következő amerikai akciófilm, a Kísértethajó messze lemaradt a Megasztár első selejtezője mögött, amelyben a szereplők még zene, díszlet, koreográfia és smink nélkül léptek a színpadra.

Még nagyobb sikert jelent a TV2-nek, hogy a show iránti érdeklődés a kereskedelmi csatornák reklámbevételeit meghatározó fiatalabb közönség körében sem alakult másképp. A 18-49 év közötti korosztályból átlagosan 1 millió 079 ezren választották a tehetséges amatőrök mellett sok fahangú versenyzőt is bemutató zenés tehetségkutatót, míg a Barátok közt 787 ezer, a Kísértethajó pedig 586 ezer ötven alatti felnőtt nézőt vonzott.

Vigasz lehet az RTL-nek, hogy a Megasztár, kiugróan magas nézettsége ellenére sem nyerte meg az egész napot, mert a TV2 vetélkedőjénél is többen nézték a korábbi műsorsávban vetített Legyen ön is milliomos-t, amelyet 2 millió 212 ezren választottak kora esti szórakozásnak.

Részsikereket sem ért el azonban az MTV, a közszolgálati adó egyik szerda esti programja sem tudta felvenni a versenyt a kereskedelmi csatornák produkcióival. Juszt László nyolc és kilenc között vetített műsora, A TV ügyvédje a teljes lakosság körében 900 ezres, a fiatalabbak között 230 ezres nézettséget ért el, az utána következő angol filmsorozat, a Titkos küldetésben pedig feleennyit sem.

Egy évvel ezelőtt, a debütáló Megasztár-sorozat első adása is jó eredményt ért el, a mostanihoz hasonlóan 2 millió körüli nézettséget hozva a TV2-nek, utána jelentősen visszaesett a műsor népszerűsége, majd a 2004. április 3-i befejező rész szintén aratott. A Tóth Veronika és Oláh Ibolya részvételével zajló döntő akkor 2 millió 087 ezer embert érdekelt, míg az aznap esti Való Világ csak másfélmilliót.