Szexis jelenetek miatt csonkítják a Jóbarátokat

Vágólapra másolva!
A kínai központ televízió munkatársai szerint az amerikai sorozat szereplői túl sokat beszélnek a szexről, és túl sokszor viszik ágyba egymást.
Vágólapra másolva!
A kínai tévé szerint Aniston és társai túl szexisek

Ellentmondásos a Jóbarátok megítélése Kínában, ahol szintén megvásárolták a világhírű tévészéria több epizódját. "Azt gondolom, a darab a barátságra koncentrál" - értékelte a sorozatot Csin Ming-szin, a csatorna nemzetközi osztályának helyettes igazgatója, aki azonban ellenérzéseiről is beszélt.

"Sok epizódban a férfiak nőkkel randevúznak, majd szinte azonnal ágyba viszik őket. Ez a kínai emberek szerint nem helyes, a műsorban bemutatott viselkedés általában elfogadhatatlan a közönség számára" - mondta a kommunista állam központi televíziójának munkatársa.

A kifogások miatt az állami központi televízió vezetése úgy döntött, a műsort nem kell letiltani a képernyőről, de csak jelentős módosításokkal mutatható be. A határozat szerint így adásba kerülés előtt ki a Jóbarátok felvételeiből ki kell vágni a "szexuálisan túlfűtött" részeket - írta az Ananova.

A rendelkezés hatását csökkentheti, hogy Kínában DVD-n is terjed a Jóbarátok, és egyre többen látják a sorozat csonkítatlan epizódjait.