Blair az MTV fórumán reklámozza a háborút

Vágólapra másolva!
Tony Blair brit miniszterelnök az MTV zenecsatorna márciusi adásában az Irak elleni támadás szükségességét akarja elmagyarázni a világ fiataljainak.
Vágólapra másolva!

A londoni kormányfő a főleg fiatalok által kedvelt MTV zenecsatorna népszerűségét is felhasználja az iraki diktatúra elleni fegyveres harc reklámozására. Blair a tervek szerint az MTV március 7-i adásában próbálja meggyőzni nézőit a háború szükségességéről. A fórumműsorban a világ szinte minden pontjáról kérdezhetik a politikust, mert az MTV hálózatán keresztül az adást nem csak Nagy-Britanniában és Európában, hanem a Közel-Keleten, Ausztráliában, Ázsiában, valamint Latin-Amerikában is követheti a fiatal célközönség. Az MTV fóruma - amelynek címe: A háború a válasz?- egyórás lesz, és európai idő szerint főműsoridőben sugározzák.

Brent Hansen, az MTV Networks Europe elnök-vezérigazgatója szerint a fórumot nem propagandaműsornak szánják. "A fórum nem lesz egyik politikai irányzat szekértolója sem, inkább egy nyílt és befolyásmentes párbeszéd lehetőségét szeretnénk megadni a fiatalok és Tony Blair között. Európai nézőinket különösen érdeklik a háborúval kapcsolatos megnyilatkozások. Az adás pedig lehetőséget nyújt, hogy összeurópai nézőpontból, élőben vitassuk meg a kérdést" - mondta Hansen.

Az MTV célközönsége körében népszerű előadók közül sokan már egyértelművé tették háborúval kapcsolatos álláspontjukat. Többek közt Ms Dynamite és a Coldplay is elítélte az Irak elleni támadás tervét.