Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jöhet a műholdas segélykérés a Google Messages appba

qualcomm satellite műholdas segítségkérés segélykérés segélyhívás
A Snapdragon Satellite jóvoltából jön az androidos mobilokba is a műholdas segítségkérési funkció
Vágólapra másolva!
A jelek szerint talán a Garmin biztosíthatja hozzá a háttérszolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Jövőre megkezdődhet az iPhone 14 mobilszéria messze legnagyobb kunsztjának számító műholdas segítségkérés terjedése az androidos világban, egy dél-koreai miniszter tudomása szerint a Samsung is 2024-ben kívánja bevezetni egyes készülékeiben a lehetőséget. A funkcióval mobilhálózati kapcsolat nélkül is segítség hívható, az elmúlt hónapokban jó néhány balesetet szenvedett vagy egyéb módon bajba került iPhone-tulaj életét mentette meg.

Különleges hardver kell a telefonokba a műholdas segélykéréshez, nem pusztán szoftver kérdése a funkció elérhetősége Forrás: Qualcomm

Most csendben újabb információk érkeztek az ügyben, a Google Messages üzenetküldő alkalmazásban adatbányászkodó Neil Rahmouni rövid időn belül másodjára talált olyan kezelőfelületi szövegeket, amelyek alapján az SMS/RCS üzenetküldő app közvetlen támogatni fogja a műholdas segítségkérést.

Az első referencia pusztán a funkció nevét említette, másodjára viszont érdekesebb dolgot fedezett fel, egy hibaüzenet szövege alapján a Google Messages alkalmazás a Garmin Response szolgáltatást használhatja a segítségkéréshez.

Ez jó hír volna, hiszen a termék a világ 150-nél is több országában érhető el, így nagyon széles kör vehetné igénybe, már ha elérhető az okostelefonjában a műholdas segélykéréshez szükséges plusz hardver.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről