Szenzációs hírt kaptak az európai számítógépezők

laptop notebook számítógépezés windows 11
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Teljesen megszabadulhatnak majd a Microsoft Edge böngészőtől.
Vágólapra másolva!

Sokkolóan ható bejelentést tett a Microsoft, a Windows 11 legújabb build 23531 jelzésű fejlesztői előzetesétől kezdve az európai felhasználók teljesen elbúcsúzhatnak az Edge böngészőtől. Az operációs rendszer felületein, például a Start menüben vagy a Gépház appban lekattintott internetes linkek minden esetben az alapértelmezettként beállított böngészőben fognak megnyílni, ami alatt jellemzően a Chrome-ot vagy a Firefoxot kell érteni.

Jelenleg a Windows 10 és Windows 11 felületén megjelenő linkek egy része kötelezően az Edge böngészőben nyílik meg, felülbírálva a rivális böngészőket használók akaratát Forrás: Windows / Unsplash

A változtatást egyértelműen nem szabad akaratából vezeti be a Microsoft, kizárólag az Európai Gazdasági Térség országaiban lesz érvényes, ebbe a körbe az EU tagállamai mellett Izland, Liechtenstein és Norvégia tartozik bele.

A világ többi részén továbbra is kötelezően az Edge-ben nyílnak majd meg az érintett linkek.

Egyelőre nem világos, hogy a változtatást a Windows 10 és Windows 11 összes támogatott verziójában bevezeti-e a Microsoft, vagy exkluzív marad a Windows 11 jövőbeli kiadásaihoz. Az okáról nem adott tájékoztatást a cég, de több mint valószínű, hogy az EU digitális piacokról szóló jogszabálya kényszerítette rá a lépésre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!