Mérföldkő előtt az Activision Blizzard felvásárlása

Call of Duty: Black Ops - Cold War
Call of Duty: Black Ops - Cold War
Vágólapra másolva!
A héten jóváhagyhatja az egyik legfontosabb versenyhatóság az üzletet.
Vágólapra másolva!

Röviddel a Dél-afrikai Köztársaság áldásának megszerzését követően újabb jelentős akadály gördülhet el az Activision Blizzard felvásárlása elől, a Financial Times szerint szerdán az Egyesült Királyság versenyhatósága is rábólinthat, hogy 69 milliárd dollárért a Microsoft tulajdonába kerüljön a játékkiadó.

Leginkább a Call of Duty széria PlayStationtől való megvonása aggasztja a Sonyt Forrás: Microsoft

Amennyiben ez igaznak bizonyul, akkor a Microsoftnak már csak az Európai Unió és az Egyesült Államok beleegyezését kell megszereznie a világ legnagyobb összegű játékipari akvizíciójának nyélbe ütéséhez. A hírek szerint az EU-val már nem kell küzdenie a vállalatnak, az rövidesen zöld utat adhat az üzletnek, az utolsó harctérnek az Egyesült Államok bizonyulhat, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) még decemberben pert indított a felvásárlás megakadályozása érdekében.

A játékipar nagy szereplői közül kizárólag a Sony próbálja minden lehetséges módon akadályozni az üzletet, félelmei szerint a Microsoft megvonhatja a pénznyomtató Call of Duty játéksorozat újabb részeit a PlayStationt használóktól, vagy az Xbox javára szándékosan rosszabbá teheti azokat a konzoljain. A Microsoft tagadja a vádakat, ráadásul tíz éves szerződésben vállalta volna az összes Call of Duty kiadását a PlayStationre, ám a Sony formális keretek között tudomást sem vett az ajánlatról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!