Wifis bajokat okoz a Windows 11 frissítése

laptop notebook számítógép kávézó internet
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Megint gond van, nem tudnak felkapcsolódni egyes hálózatokra a laptopok.
Vágólapra másolva!

A szokatlanul kevés javított sebezhetőség ellenére sem lett hibátlan a Windows 11 idei utolsó összegző frissítése. A kiadása óta eltelt pár napban olyan panaszok árasztották el a közösségi médiát és a Microsoft támogatási fórumát, hogy nem képesek felkapcsolódni a wifi-hálózatokra a számítógépek.

Az otthoni felhasználókat szerencsére nem érinti a mostani malőr Forrás: Nick Night / Unsplash

A probléma elsősorban vállalatokhoz és egyetemekhez hasonló szervezeteket érint, olyan esetekben, ha nagy kiterjedésű wifi-hálózatok létrehozásához használt protokollokat vesznek igénybe. Ezek lehetővé teszik a felhasználók noteszgépei számára, hogy azok észrevétlenül váltogassanak a különböző hozzáférési pontok között, ahogy mozog a gazdájuk az épületekben és azok között.

A malőr jelenleg csak a KB5033375 javítás eltávolításával hárítható el, cserébe viszont a decemberi hibajavítások is eltűnnek a Windows 11-es számítógépekről. A frissítéstől való elbúcsúzáshoz meg kell nyitni a Start menüt, abban rá kell keresni a Windows Update-re, a megjelent ablak frissítéstörténet menüjéből távolítható el a fent említett jelzésű javítás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!