Az Apple-t választotta az év cégének a PETA

peta apple finewoven
A bőr használatának befejezéséért az év cége lett a PETA-nál az Apple, azonban a helyette jött FineWoven szövet nem bizonyult praktikusnak
Vágólapra másolva!
Száműzte a bőrt a tokjaiból és a szíjaiból, de baj van a cseréjükre kitalált anyaggal.
Vágólapra másolva!

Nagy meglepetésre teljesen befejezte az iPhone 15 és a Watch Series 9 eszközöktől a bőr kiegészítők gyártását az Apple, a termékekhez nem lehet a klasszikus és tartós anyagból készült tokokat és szíjakat vásárolni. A cég szerint a lépés hozzájárul ahhoz, hogy 2030-ra karbonsemlegessé válhasson.

A bőr használatának befejezéséért az év cége lett a PETA-nál az Apple, azonban a helyette jött FineWoven szövet nem bizonyult praktikusnak Forrás: PETA

Most teljesen váratlan helyről kapott elismerést a bőr használatának befejezéséért az Apple, a híres-hírhedt PETA az év vállalatának választotta érte. Az állatvédő szervezet szerint a cég erős és pozitív üzenetet küld a bőr használatának befejezésével, a környezet kímélése mellett állati életeket ment.

A fogyasztók már nem feltétlenül ilyen lelkesek, hiszen a bőr kiváltására bejött FineWoven szövet kiegészítők célszerűtlenül kényesnek bizonyultak; az Apple még a saját bolti dolgozóit is utasította, hogy cserélgessék azokat szükség szerint a kipróbálható készülékeken, egyes viszonteladók pedig a vevők véget nem érő panaszáradata miatt forgalmazni sem hajlandóak a termékeket. Mindezek tetejébe a FineWoven tokok és szíjak annyiba kerülnek, mint eddig a bőrből készültek, pedig a vállalat jó eséllyel sokkal kisebb anyagköltséggel tudja gyártatni azokat.

Felmerül a kérdés, hogy ténylegesen mennyire környezetbarát a FineWoven, ha esztétikai okokból úgy kell cserélgetniük a tokokat és a szíjakat a vevőknek, mint némi költői túlzással az alsóneműjüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!