Megszűnt a világ legnagyobb videójátékos kiállítása

cosplay comic con
Vágólapra másolva!
Idén is törölni kellett, és most már biztosan nem lesz több E3. Közel 30 év után az internet és a covid együtt ásta meg a sírját.
Vágólapra másolva!

Befutott a bejelentés, amitől a gamerek már évek óta féltek. Az Entertainment Software Association végleg elengedte az Electronic Entertainment Expo, közismertebb nevén az E3 játékkiállítás kezét. A szórakoztatóipari érdekvédelmi szervezet a közösségi médiában és az E3 webhelyén is közölte, hogy több mint két évtized után eljött a búcsú ideje, köszönik szépen mindenkinek a szép emlékeket.

Az éppen megszokottnak mondható formájában az E3 játékkiállítás 1995-2019 között volt aktív, a 2020-as rendezvényt törölték a koronavírus-járvány miatt, a legutolsó 2021-es kiadása pedig teljesen online került megrendezésre. A tavalyi kiadást szintén a koronavírusra hivatkozva mondta le az ESA, az idén júniusra tervezett iránt pedig nem érdeklődtek a nagy játékkiadók, így végül abból sem lett semmi.

A filmes/játékos kosztümökbe öltöző rajongók is elválaszthatatlan részei voltan a show-nak. Forrás: AFP/2019 Getty Images

Az E3 halálát végső soron az idők változása okozta, az internetnek és a közösségi médiának köszönhetően a nagy kiadók bármikor képessé váltak a számukra alkalmas időben és módon elérni a közönségüket. Ennek megfelelően nincs már szükségük rá, hogy részt vegyenek egy rövid idő alatt kismillió leleplezéssel szolgáló, gigantikus és méregdrága expón, ennél hatékonyabban is képesek elkölteni a reklámbüdzséjüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!