Ennyibe kerül a 20 gigabites internet

laptop notebook internetezés böngészés számítógép költözködés költözés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Amerikai mércével sem lesz olcsó a Google Fiber szélsebes kapcsolata.
Vágólapra másolva!

Idén októberben a saját optikai hálózatot használó Google Fiber netszolgáltató bejelentette a legnagyobb átviteli sebességű internetcsomagjának bevezetését, most pedig további információkat osztott meg a hétköznapinak nem titulálható, 20 gigabites ajánlat kapcsán.

A vállalat szerint az elméleti síkon 2,5 GB/s átviteli sebességet lehetővé tevő csomag lényege, hogy képes a háztartásokban több eszköz számára is gigabites jellegű sebességet biztosítani, ideális esetben teljesen vezeték nélkül. Az utóbbihoz Wi-Fi 7 szabványú routert biztosít a szolgáltató, de persze olyan mobilokra és számítógépekre van szükség, amelyek szintén támogatják a technológiát. Az utóbbi jelenleg problémát jelenthet, hiszen a Wi-Fi 7 annyira újdonság, hogy még hivatalos és végleges minősítést kapott eszközök sem kaphatóak a piacon.

A 20 gigabites internetcsomag szélesebb körben 2024 első negyedévétől lesz elérhető a Google Fiber megfelelő helyeken élő ügyfelei számára, első körben Kansas városában, továbbá Észak-Karolina, Arizona, és Iowa államokban debütál.

A havidíja 250 dollár, körülbelül 88 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!