Úton vannak a 2 TB-os microSD memóriakártyák

kioxia exceria plus 2tb microsdxc memóriakártya
Az első között dob piacra 2 TB-os microSDXC-kártyát a Kioxia
Vágólapra másolva!
A jövő év elején az elsők között dob piacra ilyen kapacitású modellt a Kioxia.
Vágólapra másolva!

Hónapokban belül egyszerűbbé válik a kameráikba kényelmi okból a lehető legnagyobb kapacitású memóriakártyát megvásárolni kívánók élete, úton vannak már a 2 TB, azaz olyan 2000 gigabájtos modellek. Noname gyártóktól már lehet ilyeneket kapni, de a nagy márkák csak most csatlakoznak a partihoz, az elsők között a japán Kioxia jóvoltából kerül megbízható modell a boltok polcaira.

Az első között dob piacra 2 TB-os microSDXC-kártyát a Kioxia Forrás: Kioxia

Az Exceria Plus G2 2TB névre keresztelt termék prototípusát még 2022 szeptemberében demonstrálta a vállalat, de most már elindult a tömeggyártása, 2024 első negyedévében válik ténylegesen elérhetővé a piacon. A Kioxia szerint legfeljebb 100 MB/s szekvenciális olvasási és 90 MB/s szekvenciális írási sebességre képes, így nem fog csődöt mondani a jellemző felhasználási körülményei között. Emellett A1-minősítéssel is rendelkezik, ami alapján a véletlenszerű írási és olvasási tempói is elfogadhatóak.

A gyártó nem árulta el a 2 TB-os microSDXC memóriakártyájának várható árát, állítása szerint 100 Mbps bitrátájú videóból bő 41 órányi rögzíthető rá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!