Ajándéktippek techrajongó nők számára - elsősorban, de nem kizárólag

Young,Woman,In,Red,Dress,Decorating,Christmas,Tree,At,Home gift,decorate,woman,young,christmas decoration,happy,bright,wint Young woman in red dress decorating Christmas tree at home and smiling. Blonde tying shiny decorative ball on Christmas tree. Light
Young woman in red dress decorating Christmas tree at home and smiling. Blonde tying shiny decorative ball on Christmas tree. Lights and bokeh. Winter time and holidays. Celebration. Merry
Vágólapra másolva!
A technológiai univerzumban kiemelt hely jut a hölgyeknek. Rengeteg olyan készülék, illetve szolgáltatás van, amellyel elsősorban őket célozzák, vagy amelynek ők is a célcsoportjai. Ezek pedig értelemszerűen az ünnepi időszakban is nagyon jó szolgálatot tehetnek, hiszen ajándékként is kiválóan beválhatnak.
Vágólapra másolva!

Ezek közül választottunk ki öt olyan modellt, amelyekkel nem lehet hibázni, legalábbis szerintünk. Igyekeztünk széles spektrumot lefedni, és hogy az olcsóbb, illetve totálisan prémium kategóriás darabok is bekerüljenek a szórásba.

Epilátor

A szépségápolás egyik megingathatatlan bástyáját képezik az epilátorok, de tény, hogy az elérhető készülékek minősége nagyon eltérő lehet. Egy vacak modell pedig ebben a termékkategóriában tipikusan olyan, amely néhány alkalom utána fiókban marad, azaz sok értelme nincsen a meglétének.

A TrueLife BELLE IPL E3 viszont a másik végletet képviseli. A saját fejlesztésű TrueIPL technológiára épül, amely nem a pengékre, hanem a fény erejére épít. Az epilátor olyan villanásokat bocsát ki, amelyek a bőr felszíne alatt a szőrtüszőben található melaninra hatnak, megszakítva ezáltal a szőrnövekedés ciklusát.

A TrueLife BELLE IPL E3 fájdalommentesen ápol. Legalábbis a gyártó szerint. Forrás: TrueLife

A fényimpulzusok a szőrtüszőket felmelegítő hőt termelnek, így azok elpusztulnak, és a szőrszálak spontán kihullanak. Az egész folyamat gyors, kényelmes, biztonságos, és ami sokak számára a legfontosabb: maximálisan fájdalommentes. Ráadásul, amennyiben valaki betartja a 12 hetes program előírásait, akkor azt fogja tapasztalni, hogy a bőre stabilan szőrtelen, sima és puha lesz.

Hajszárító

A óriási hajszárító választékból egy olyan modellt választottunk, amely arra is képes, hogy egészségesebbé tegye a hajszálakat. Ez a Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer 2, amelynek extrája, hogy ionizált levegőt bocsát ki. Az ebben található úgynevezett anionok lezárják a hajszálak végeit, amivel így megakadályozzák a hajvégek töredezetté válását, illetve a gubancolódást, valamint fényesebbé teszik a hajat.

Egy jó hajszárító tökéletes ajándék lehet. Forrás: Xiaomi

A haj hidratálása természetesen mit sem érne, hogy ha az eszköz az eredeti funkcióját képtelen lenne ellátni, ám erről szó sincsen. Az 180 wattos, 7 rotorlapátos modell másodpercenként 20 liternyi levegőt áramoltat a legerősebb fokozaton. Ez pedig elég nagy teljesítmény ahhoz, hogy tökéletesen végezze a munkáját, azaz eltávolítsa a felesleges nedvességet a hajszálakról.

Több különböző fúvóka jár hozzá, amelyek egyszerűen felpattinthatóak a mágneses frontfelületre. Az is remek, hogy a termék kicsi és könnyű, a súlya mindössze fél kilogramm, és ennek köszönhetően egy kecses női kacsó sem fárad el tőle.

Hajformázó

A Dyson alapvetően a porszívóiról vált ismertté, de a cég egy ideje már egy csomó minden más olyan termékkel is foglalkozik, ahol a levegő központi szerepet kap. Ebből fakadóan vannak hajszárítók, ventilátorok, légtisztítók és hajformázók is a kínálatukban. Ez utóbbi kategória tagja az Airwrap, amely egyértelműen egy felső kategóriás modell.

Dyson Airwrap. Forrás: Origo

A Dyson Airwrap legnagyobb előnye a legtöbb hasonló feladatra szánt riválisával szemben, hogy nem extrém hőmérsékletet használ. Ehelyett az úgynevezett Coanda-effektusra építenek, amely egy áramlástani fizikai jelenség. Ennek lényege, hogy a környezetéhez képest lényegesen nagyobb sebességű gáz- vagy folyadéksugár követi a közeli felületet, szinte hozzátapadva ahhoz. Az angol cég multifunkciós hajformázójánál egy körkörös légörvényt teremtenek meg a Coanda-effektus segítségével a termék körül, amely vonzza, felcsavarja és így akár göndöríteni is képes a hajszálakat.

A Dyson Airwrap ráadásul kifejezetten sokoldoldalú, köszönhetően annak, hogy a dobozában egy csomó kiegészítő, kefe, toldalék megtalálható. Ezek segítségével a felhasználók tényleg egészen szabadon alakíthatják frizurájukat. Teremthetőek klasszikus hullámok, tengerparti hullámok, dús fürtök akár igen vékony hajszálakból is, vagy sima frizura göndör hajból.

Fülhallgató

Ma már egy fülhallgató nem csak és kizárólag a szórakozást, szórakoztatást szolgálhatja, hanem akár divatos kiegészítőként is funkcionálhat. Erre tökéletes példa a Samsung Galaxy Buds2 Pro, amelynek levendulaszínű változata igazán nőies darab lett.

Samsung Galaxy Buds2 Pro Forrás: Samsung

A tapasztalataink szerint kifejezetten könnyű, ezáltal kényelmes, fülben stabilan ülő darab kezelése is igen felhasználóbarát. Azt is fontos kiemelni, hogy a nedvességet és a port is jól tolerálja, így szabadtéri használatra gond nélkül alkalmas. A hang minősége kiemelkedő, hiszen még a basszusok is jól hallhatóak, valamint a zajszűrés is hatékonyan működik.

A beépített mikrofonok megfelelő minőségben továbbítják a hangot, a vezeték nélküli kapcsolat maximálisan stabil, az üzemidő pedig elérheti a 9 órát, ami kiemelkedően jónak minősül. A töltés egy kis, csinos tokban történik, amelynek köszönhetően a termék egyszerűen hordozható. Nincs mibe belekötni, a Samsung Galaxy Buds2 Pro egy remek választás.

Testmasszázs

Utolsó terméknek egy ízíg-vérig luxusmodellt választottunk! Ez pedig a Foreo Luna4, amely hivatalosan egy bőrfeszesítő eszköz, a gyakorlatban pedig egy mini masszírozógép. Az egész testet át lehet vele bizsergetni, ami már önmagában remek. A hab a tortán (szó szerint), hogy teljesen vízálló, így akár a kádba merülve is lehet használni.

A Foreo Luna 4 vízálló Forrás: Foreo

Ez az eszköz amellett, hogy kellemes érzést okoz, jó hatással is van a testünkre. Megnyugtatja, tágítja a pólusokat, eltünteti a ráncokat, és egészségesebbé varázsolja a bőrt. Rendkívül könnyen tisztítható, bárki azonnal tudja használni, nem kell hozzá semmilyen extra technológiai ismeret.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.