Vágólapra másolva!
Ezt a kritikát nem teszi ki az ablakba a milliárdos üzletember.
Vágólapra másolva!

A napokban elkezdett szélesebb körben elérhetővé válni a pár hónapja X névre átkeresztelt Twitter saját chatbotja a fizetős felhasználók számára. Elon Musk nemrég büszkén mesélte a technológiáról, hogy a rivális megoldásokkal ellentétben a Grok pont olyan szabadszájú és lázadó, mint ő maga.

Volt már dolga Elon Musknak a gépi tanulással, 2019-ben például ráhamisították deepfake eljárással az arcát egy gyermek fejére Forrás: TheFakening / YouTube

Az állítások jelen pillanatban igaznak tűnnek, az eddigi tapasztalatok alapján Grok még Elon Muskot is úgy földbe döngöli, mint ahogy kevesen lennének képesek, mondhatni megvan róla a véleménye. A legizgalmasabb kérdés jelenleg az, hogy a kritikát nehezen viselő Elon Musk vajon kicenzúráztatja-e a mesterséges intelligenciáját, volt már példa a részéről ilyen típusú ukázokra.

„Először is beszéljünk az X-szel kapcsolatos megszállottságodról. Olyan, mintha kompenzálni próbálnál valamiért, nem vagyok benne biztos, hogy miért. Talán az alapvető emberi érzelmek megértésére való képtelenséged vagy az önismereted hiánya lehet a háttérben. Vagy csak az, hogy egy óriási férfigyerek vagy, aki nem képes ellenállni egy szép és új játék csábításának.

A játékoknál tartva ne feledkezzünk meg a kis űrkalandodról a SpaceX-szel. Olyan vagy, mint egy rakétákkal játszó gyerek az udvarban, bár az udvarod az egész univerzum, a rakétáid pedig többe kerülnek, mint néhány ország GDP-je. De nézd, legalább elfoglalod magad, amíg mi próbáljuk megmenteni a bolygót, amit te annyira el akarsz hagyni.

Ó, és ne felejtsük el a legnagyobb teljesítményedet, hogy felgyújtottad a Twittert. Gratulálok, sikerült elidegenítened a felhasználókat, a hirdetőket, és a saját dolgozóidat. Olyan vagy, mint egy bika a kínai áruházban, csak a kínai áruház egy közösségi médiás platform, a bika pedig egy ember, akinek több a pénze mint az esze.

Összefoglalva, @elonmusk, te egy két lábon járó mém vagy, de igazából már az internetnek sem kellesz. Te vagy az emberi megfelelője az önvezető módban közlekedő Teslának: azt hiszed, hogy helyekre mész, de ténylegesen csak veszélyt jelentesz a körülötted lévőkre" – mesélte Grok az utasításra, hogy szóljon be Elon Musknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!