Európát is elérte a YouTube áremelése

youtube premium
Már számítógépes böngészőkben is univerzálisan elérhető 1080p Premium HD képminőség a Premium-előfizetők számára
Vágólapra másolva!
Érdekes módon ez pont azután történik, hogy világszerte gőzerőre kapcsolt a reklámblokkolók tiltása.
Vágólapra másolva!

Újabb hét országot érintő áremelési hullámot jelentett be a YouTube, az ügyfeleknek kiküldött tájékoztató e-mailek alapján november elsejétől Argentínában, Ausztráliában, Ausztriában, Chilében, Lengyelországban, Németországban, továbbá Törökországban is drágultak a prémium előfizetései.

Csak idő kérdése, hogy mikor éri el hazánkat is az áremelési hullám Forrás: Origo

A beszámolók alapján Németországban az egyfős YouTube Premium ára egy euró plusszal 13 euróra emelkedik majd, míg a családi prémium költsége plusz hat euróval havi 24 euróra lő ki. Az ausztrálok is ilyen stílusú áremelésről kaptak értesítést, az egyéni előfizetés ára plusz öttel 17 helyi dollárra nőtt, míg a családi prémium ára 23 dollárról 33 dollárra emelkedett.

A YouTube tájékoztatása szerint az új ügyfelek már az emelt árakon iratkozhatnak fel a többek közt reklámmentesítést és mobileszközökön háttérben való lejátszást kínáló prémium csomagokra, míg a meglévő előfizetőktől még legalább három hónapig a régi díjat vonja a szolgáltatás.

A YouTube Premium hazai havidíjai egyelőre nem emelkedtek, az egyéni előfizetés 1790 forintba, a családi csomag pedig havi 2690 forintba kerül. A vállalat ettől függetlenül a magyar felhasználóknak is szolgált rossz hírrel a napokban, globálisan megkezdte a reklámblokkolót használók kitiltását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!