Bajba került androidon a műholdas segélyhívás

qualcomm satellite műholdas segítségkérés segélykérés segélyhívás
A Snapdragon Satellite jóvoltából jön az androidos mobilokba is a műholdas segítségkérési funkció
Vágólapra másolva!
Nem kellett a mobilgyártóknak a Snapdragon Satellite technológia.
Vágólapra másolva!

Az iPhone 14 és iPhone 15 szériákat követően jövőre végre az androidos mobilokban is debütálhat a műholdas kommunikációs képesség, a hírek szerint ez lesz a várhatóan januárban bejelentésre kerülő Samsung Galaxy S24 termékcsalád egyik nagy újdonsága.

Komplett csomagnak szánták a Snapdragon Satellite-ot, a gyártóknak csak be kellett volna építeniük a mobiljaikba Forrás: Qualcomm

Ennek fényében sokkoló közleményt adott ki pénteken a műholdas kommunikációs rendszer üzemeltetésével foglalkozó Iridium: a Qualcomm szerződést bontott vele, miután a mobilgyártók nem érdeklődtek a közösen kifejlesztett Snapdragon Satellite iránt. Ez egy komplett hardveres, szoftveres, további szolgáltatási csomag, amelyet a mobilgyártóknak csak integrálniuk kellett volna a telefonjaikba, hogy azok képessé váljanak a műholdas kommunikációra.

A közleményből nem derült ki, hogy a mobilgyártók miért nem kértek a Snapdragon Satellite technológiából, azonban a körülmények alapján felmerül a gyanú, hogy műszaki helyett inkább anyagi okok állhattak a háttérben.

Mindez nem jelenti azt, hogy nem kezd el jövőre terjedni a műholdas kommunikációs képesség az androidos térfélen, a Qualcomm pedig egy másik partnerrel még képes lehet pályára állítani a Snapdragon Satellite-ot.

Viszont az üzlet kútba esése további késlekedést okozhat a technológia általános terjedésében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!