Óriási bajba keverte ezt az embert a Google

Észak-Amerika legmagasabb, 6190 méteres hegycsúcsa, Denali Nemzeti Park, USA, amerika, Alaszka, Vadrezervátum, Mount McKinley Nemzeti Park, vadon
USA, Alaska, People hiking in Denali National Park (Photo by Rosanna U / Image Source / Image Source via AFP)
Vágólapra másolva!
Helikopterrel kellett kimenteni a természetjárót, akit életveszélybe sodort a Google Maps használata. Pedig csak túrázni akart egyet.
Vágólapra másolva!

Bizarrnak ható kanadai mentőakcióról számolt be a Fox News, a napokban már másodjára kellett tapasztalatlan túrázót kimenteni a Vancouvertől északra lévő Fromme-hegyről, miután a Google Térkép egy nem létező turistaútvonalát követve életveszélyes helyzetbe került. A területen ért már halálos baleset rossz helyen túrázót.

Túrázók a szintén mesés környezetű Alaszkában Forrás: AFP/Rosanna U

A Kanadától megszokott módon lélegzetelállító kilátással dicsekedhető hegycsúcsra természetesen vezetnek fel útvonalak, azonban a Google Térkép ismeretlen oknál egy nem létezőt is jelez a Kennedy-vízesés környékén. Errefelé egyáltalán nincsenek ösvények, hiszen a hegyre csak extrém terepviszonyok mellett lehet feljutni, a terület nem alkalmas a hegycsúcs megközelítésére.

A túrázó végül egy sziklaszirten látta be, hogy óriási hibát követett el a Google Térkép utasításainak követésével, de szerencsére képes volt segítséget hívni telefonon. A hegyimentő-alakulat helikopterrel mentette ki, bár két tagjának muszáj volt szintén túráznia egyet, miután csak a férfi körülbelüli helyzetét ismerték, nem látták a lombkoronáktól.

A mentőszolgálat szerint az első incidens után próbálták felvenni a kapcsolatot a Google-lel a nem létező útvonal töröltetése érdekében, de nem érkezett válasz a megkereséseikre. A bajba került túrázó láthatóan tapasztalatlan volt, a Google Térkép ilyen célú használata mellett a felszereléséből is látszott, hogy a túrázás művészetének kitanulása nélkül vetette magát a mély vízbe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!