Kritikus biztonsági frissítést kapott a Windows

windows update windows 10 microsoft surface
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Öt nulladik napi sebezhetőségtől szabadult meg novemberben a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Az év tizenegyedik hónapjában sem maradt el a Microsoft hibajavító keddje, a vállalat ennek keretében sérülékenységeket és egyéb funkcionális bugokat szüntet meg a Windowshoz és Office-hoz hasonló, aktívan támogatott szoftvereiben.

Szokatlanul karcsúnak bizonyult a javított sebezhetőségek számát tekintve a novemberi eresztés Forrás: Clint Patterson / Unsplash

A novemberi patch kedd keretében a Microsoft összesen 58 sebezhetőséget szüntetett meg a termékeiben, ami szokatlanul kevésnek mondható, jellemzően olyan száz környékén szokott alakulni az érték. Cserébe viszont a sérülékenységek közül öt nulladik napi volt, közülük három aktív kihasználás alatt állt, szintén három esetében pedig nyilvánosan elérhetőek voltak a kihasználásukkal kapcsolatos részletek.

Egyelőre nem érkeztek olyan beszámolók, hogy bajt okoznának a Windowsokhoz most elérhetővé vált összegző frissítések, a telepítésüket biztonsági okból jobb nem halogatni. Alapértelmezett beállítások mellett a Windows 10-es és Windows 11-es gépek rövidesen maguktól telepítik majd a foltozásokat, de a Gépház alkalmazás Windows Update részében manuálisan is megsürgethető az installációjuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!