Vége, elüldözheti az ingyenes felhasználókat a közismert alkalmazás

laptop notebook számítógép internetezés böngészés tablet táblagép
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Sokak számára használhatatlanná válhat a kivenni kívánt limitek miatt az Evernote.
Vágólapra másolva!

Anyagi problémákat sejtet az Evernote legújabb tesztje, a fejlesztő Bending Spoons egyetlen noteszkönyvre és 50 jegyzetre limitálhatja az ingyenes felhasználókat, ezzel sokak számára használhatatlanná téve a jegyzetelőszolgáltatást.

Túl drágának tűnik az Evernote személyes használatra szánt csomagja Forrás: Brooke Cagle / Unsplash

A helyzetre a TechCrunch egyik olvasója hívta fel a figyelmet, majd a fejlesztőcég is megerősítette, hogy az ingyenes felhasználók körülbelül 1%-ánál életbe léptette a limiteket, egyelőre csak tesztelési célból. Még nincs kőbe vésve, hogy általánossá teszi az új korlátozásokat, csak a várható hatásaikat kívánja felmérni, az elüldözésük helyett fizetésre próbálja bírni a limitek által érintett felhasználókat.

A mobilappon át és böngészős felületen keresztül is használható Evernote-ot produktivitási és adatrendező eszközként reklámozza a fejlesztőcég, magáncélú és üzleti felhasználásra egyaránt. Magáncélokra a jelenlegi ingyenes változata a többség számára bőségesen elég, azonban ha mégsem, akkor a Personal csomagra való felbővítése az előre kifizetett időszak függvényében havi 8-13 euróba (3000-4900 forintba) kerül, ami nem kevés pénzt egy jegyzetelőért, még ha tényleg be is válik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!