Óriási haragra gerjedhetnek az xboxosok

xbox one series
Ez a figyelmeztető üzenet fogadja jelenleg a nem hivatalos kiegészítőket használókat
Vágólapra másolva!
Két hét múlva működésképtelenné válhatnak a nem hivatalos perifériáik.
Vágólapra másolva!

Botrány van kitörőben az Xbox háza táján, a jelek szerint 2023. november 12-től a Microsoft letiltja a konzolok operációs rendszerében a hivatalos jóváhagyás nélküli perifériák használatát, elsősorban gamepadekre, kormányokra, különleges kontrollerekre kell gondolni.

Ez a figyelmeztető üzenet fogadja jelenleg a nem hivatalos kiegészítőket használókat Forrás: Windows Central / Future

A helyzetre az Xbox One és Xbox Series konzolokra október közepén kiadott szoftverfrissítés már felhívja a figyelmet az érintett perifériák csatlakoztatásakor. „A nem hivatalos kiegészítők használata rosszabbá teheti a játékélményt, emiatt a használatuk 2023. november 12-től blokkolva lesz. A visszaküldéshez való segítségért vegye fel a kapcsolatot a bolttal vagy gyártóval" – áll az üzenetben.

A helyzetet időközben a tajvani Brook kiegészítőgyártó is megerősítette, jelen állás szerint a vállalat hat terméke is működésképtelenné válik az Xboxokon a hónap közepén. A mérnökök próbálnak valamit kezdeni a helyzettel, még kiderül, hogy mekkora sikerrel.

A Windows Central értesülései szerint nincs minden veszve, a gyártóknak csak be kell vizsgáltatniuk a termékeiket, hogy nem kínálnak-e valamilyen módon unfair versenyelőnyt, a fehérlistára való felkerülésük után újból életre kelhetnek. Hírünk írásáig a Microsoft nem kommentálta a helyzetet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!