Elképesztő újítás érkezik a fejhallgatók piacán

qualcomm s7 pro vezeték nélküli fülhallgató
Wifire vált az új chip, ha megszűnik a mobil és a füles közti Bluetooth adatkapcsolat
Vágólapra másolva!
Képes wifin keresztül történő kommunikációra átváltani a Qualcomm új chipje.
Vágólapra másolva!

A vezeték nélküli fülhallgatók és fejhallgatók több módon is kényelmesebbek a vezetékes társaikhoz képest, azonban az egyik legfontosabb téren nem sokkal jobbak azoknál, a Bluetooth pár méteres hatósugara miatt muszáj a hozzájuk párosított eszköz közvetlen közelében maradni.

Wifire vált az új chip, ha megszűnik a mobil és a füles közti Bluetooth adatkapcsolat Forrás: Qualcomm

A Qualcomm részlegesen megoldaná ezt a problémát a legújabb S7 Pro Gen 1 hangchipjével, ez az Expanded Personal Area Network (XPAN) technológiának köszönhetően képes wifis adatkapcsolatra átváltani, mikor a fülhallgató kikerül az adóeszköz hatóságurából, csak a füles oldalán lévő gombot kell megnyomni a Bluetooth és a WiFi közti váltáshoz.

A Qualcomm S7 Pro Gen 1 chip további érdekessége, hogy 192 kHz-es és veszteségmentes hangátvitelt tesz lehetővé az adó és vevő között, továbbá minden eddiginél hatékonyabb az aktív zajszűrése. A termékből létezik egy S7 jelzésű olcsóbb változat is, ez nem támogatja a wifis adatkapcsolatot és a veszteségmentes zenélést.

Az újdonság hátránya, hogy az XPAN által lehetővé tett funkciók használatához az adóeszköznek és a vevőeszköznek is S7 Pro chippel kell rendelkeznie. A technológia integráltan a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 rendszerlapkában debütál, az első kompatibilis fülesek piacra kerülésének várható idejéről még nem esett szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!