Ritkábban cserélnek mobilt az iPhone-tulajok

mobilozás fotózás kirándulás piknik szabadidő iphone smartphone iphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Markáns a különbség, szimultán több tényező is szerepet játszhat a helyzetben.
Vágólapra másolva!

Újabb érdekes felméréssel rukkolt elő a Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) piackutató vállalat, a felmérése alapján az iPhone-t használó amerikaiak sokkal ritkábban vesznek új telefont, mint az androidos készülékeket használó társaik.

A mobiljuk lecserélésében gondolkodók általában gyorsabb működésre vagy jobb kamerára vágynak Forrás: Pexels / Pixabay

A felmérés során megkérdezett iPhone-tulajok csupán 10 százaléka rendelkezett az elmúlt egy évben vásárolt készülékkel, míg az androidosok esetében 23% volt az arány. A legalább két éve ugyanazt a telefont használóknál is nagynak bizonyult az eltérés, az iphone-osok 61 százaléka ilyen, míg az androidosoknál 43% az arány.

A piackutató cég szerint elsősorban az árazás játszhat közre az iPhone hosszabb életciklusában: az androidos készülékek tipikusan olcsóbbak, ráadásul gyakrabban lehet erősen leárazva megvásárolni azokat, így nagyobb lehet a csábítás a rendszeresebb mobilcserére.

Az amerikai iphone-osok feltűnően ritkábban cserélik le a telefonjukat, mint az Androidot használó társaik Forrás: CIRP

Ezek mellett fontos még látni, hogy az iPhone-ok évekkel hosszabb időn át részesülnek tisztességes szoftveres támogatásban, az androidos mobilok javához képest pedig sokkal jobb hardverek vannak bennük. Az utóbbi miatt a vevők ritkábban érezhetik úgy, hogy ideje volna beruházni egy gyorsabban működő vagy jobb kamerával szerelt készülékre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!