A DVD után a Blu-ray is halálsorra került

Young woman watching a movie at night in her bedroom
Portrait of a young woman watching a movie at night in her bedroom
Vágólapra másolva!
Emellett a dobozos konzoljátékok alatt is rezeghet már a léc.
Vágólapra másolva!

Sokakat mellbe vágott bejelentéssel zárta a hetet az Egyesült Államokban és Kanadában is óriási jelenléttel rendelkező Best Buy, a fogyasztóelektronikára szakosodott áruházlánc az év végi ünnepi szezont követően felhagy a DVD és Blu-ray korongokon árult filmek és egyéb tartalmak értékesítésével.

Teljesen átvette már az uralmat az internetes streaming, nagyon kevesen vesznek DVD-n vagy Blu-ray-en filmet Forrás: Getty Images/Emirmemedovski

Az optikai korongon árult filmek fénykorában a Best Buy kereskedések egyik legnagyobb alapterületű egysége volt a DVD/Blu-ray részleg, hosszú polcsorok voltak roskadásig tömve különféle filmekkel, sorozatokkal, mesékkel, koncertfelvételes és ismeretterjesztő korongokkal. Az online streaming korszakának beköszöntével évről évre zsugorodtak a részlegek, most pedig eljutott odáig a Best Buy, hogy egyáltalán nem kíván többé műsoros optikai korongok értékesítésével foglalkozni.

Ezzel párhuzamosan egy félig-meddig rivális áruházlánc tájáról is érkezett hasonló jellegű pletyka. A Best Buy bejelentésére reagálva a játékok gyűjtői kiadásainak készítésével foglalkozó Limited Run Games ügyvezető igazgatója azt állítja, hogy értesülései szerint a Walmart hamarosan befejezheti a dobozos Xbox-játékok forgalmazását, legfeljebb digitális kódok formájában fogja értékesíteni azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!