Ártatlanokat tilthat ki a Counter-Strike 2

counter strike 2 cs2 videojáték
Counter-Strike 2
Vágólapra másolva!
Nem szabad engedélyezni az AMD Radeon videókártyák egyik funkcióját.
Vágólapra másolva!

Szokatlan riasztást adott ki a free-to-play Counter-Strike 2 taktikai lövölde játékosai számára a Valve, figyelmeztetése szerint tévesen kitiltást kaphatnak az AMD Radeon videókártyákat használó játékosok a grafikus meghajtóban lévő egyik funkció engedélyezése esetén.

Counter-Strike 2 Forrás: Valve

A Valve szerint a legújabb 23.10.1 jelzésű grafikus meghajtóban az AMD bekapcsolhatóvá tette a Counter-Strike 2 esetében az Anti-Lag(+) lehetőséget, ez az egér és a billentyűzet bemeneti késleltetését hivatott csökkenteni. Viszont ezt úgy éri el a grafikus meghajtó, hogy futásidőben manipulálja a játékmotor egyes részeinek a működését, amit a játék VAC csalásellenes rendszere cheatelési kísérletként detektálhat.

Ennek megfelelően a Valve arra kéri a játékosokat, hogy győződjenek meg a játék elindítása előtt az Anti-Lag(+) kikapcsolt állapotáról a Radeon Software kezelőfelületén. A tévesen már kitiltottaknak egyelőre várniuk kell, az AMD egy driverfrissítéssel lehetővé fogja tenni, hogy a Valve azonosítsa őket és visszavonja a tiltást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!