Buggal gyorsítható fel a Windows 11 fájlkezelője

windows 11 laptop notebook számítógép
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Két gombnyomásra vannak a sokkal gyorsabb betöltéstől a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Elképesztő trükkre hívta fel a figyelmet a közösségi médiában egy felhasználó, a Windows 11 gyári Fájlkezelő alkalmazása drámaian felgyorsítható két gombnyomással. A hiba kihasználásra esetén nem csak a mappák tartalmának a megnyitása gyorsul fel, de a keresőmező is tempósabban működik majd.

Minden jel arra utal, hogy valamiféle bugról van szó, a kiváltásához a Fájlkezelő megnyitását követően csak meg kell nyomni az F11 gombot a teljes képernyős módba való lépéshez, majd a gomb újbóli megnyomásával vissza kell lépni a normál nézetbe. Erre hirtelen teljesítménybajnokká válik a Fájlkezelő, bár negatív mellékhatásként nem működik a felső navigációs sáv, ez nem viszont feltétlenül jelent gyakorlati problémát.

A beszámolók szerint a bizarr bug már a Windows 11 első stabil főverziója óta jelen van a Fájlkezelőben, csak senkinek sem tűnt fel, hogy egyáltalán van benne teljes képernyős mód. Kapcsolódó érdekességként a népszerű böngészők is az F11 gombbal állíthatók át teljes képernyős módra, ez a tudás többeknek hasznos lehet, mint a Fájlkezelő hibája.

A Microsoft remélhetően úgy javítja majd a hibát, hogy közben alapértelmezetté válik a nagy sebességű működés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!