Emberéleteket mentett a Starfield

starfield
Mire kiértek az utcára, addigra már az ablakokat is eltorlaszolták a lángok
Vágólapra másolva!
Éjjel fél háromkor tört ki tűzvész a sorházban, a gamer férj lett figyelmes a problémára.
Vágólapra másolva!

Az általános elérhetővé válása előtt máris megérkezett az első váratlan sikertörténet az Bethesda legújabb nyílt világú játéka kapcsán, potenciálisan megmentette egy fiatal házaspár és a macskájuk életét.

Starfield saved me and my family’s life
by u/tidyckilla in Starfield

A Redditen tidyckilla néven futó férfi már a legelső pletykák óta tűkön ülve várta a Starfield megjelenését, így elő is rendelte azt, hogy hozzáférjen a korai elérésű változatához. Augusztus 31-én bele is vetette magát az Xboxán, addig fent kívánt maradni játszani vele, amíg csak tud. Hajnali fél három környékén egyszer csak egy kisebb robbanásra lett figyelmes, mire kiment az emeletes sorházuk lépcsőfeljárójára, amelyet máris nyaldostak a lángok.

A férfi erre rohamtempóban felkeltette a feleségét, ő fel sem ébredt a durranásra, majd a macskájukat felnyalábolva kirohantak az épületből, így kisebb égési sérülésekkel megúszták a kalandot. A férfi szerint a lakásban volt füstérzékelő, de az csak akkor lépett működésbe, mikor a felesége kinyitotta a bejárati ajtót a meneküléskor. Amennyiben a megszokott módon mindketten aludtak volna a tűz kitörésekor, akkor füstmérgezést kaphattak volna, a riasztásra való felébredéskor már elállták volna a lángok az összes menekülőutat, beleértve az ablakokat is.

A tűz az alattuk lévő lakásban tört ki, azonban a részletek tisztázatlanok. A férfi feltételezi, hogy a dohányzó idős szomszéd valahogy kigyújtotta a lakást, az általa meghallott robbanás talán az oxigénpalackjának az eldurranása lehetett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!