Bemutatkozott a Lenovo Legion Go kézikonzol

lenovo legion go kézikonzol játékkonzol videojáték
Lenovo Legion Go
Vágólapra másolva!
A Nintendo Switch és az ASUS ROG Ally szerelemgyereke a windowsos gép.
Vágólapra másolva!

Újabb modellel bővül a hamvaiból feltámadt kézikonzol termékkategória kínálata, a Lenovo leleplezte a nemrégiben kiszivárgott Legion Go modelljét. A termék legközelebbi riválisa az ASUS ROG Ally, ahhoz hasonlóan AMD Ryzen Z1 Extreme rendszerlapkát használ és Windows 11-et futtat, így a linuxos Steam Decktől eltérően natívan mennek rajta a Microsoft operációs rendszerére készült játékok.

A Legion Gót ettől függetlenül markánsan megkülönbözteti az említett termékektől, hogy a Nintendo Switch-ben látotthoz hasonlóan lepattinthatóak az oldaláról a vezérlőeszközök. Ez pusztán kényelmi célokat szolgál, a Switch-től eltérően a Lenovo eszköze nem használható nagyobb teljesítményt lehetővé tevő dokkolt módban.

A kézikonzol további érdekesebb specifikációi közül kiemelhető a 8,8 hüvelykes / 2560×1600 pixeles / 144 Hz-es IPS kijelző, a 16 GB megosztott memória, a kezelést segítő touchpad, az extra gombok a gamepadeken, a modelltől függően 256 GB / 512 GB / 1 TB SSD háttértár. Az akkuja 49,2 wattórás, amivel némi extra súlyért cserébe lekörözi a riválisokat, de a Lenovo egyelőre nem volt hajlandó várható akkus üzemidővel kapcsolatos információkat megosztani.

Ha minden jól megy, akkor a Legion Go októberben kerül piacra, a kezdőára pedig az ASUS ROG Ally-éhoz hasonlóan 699 dollár lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!