830 fős leépítést tart az Epic Games

Battle Royale, Fortnite, PUBG, játék
A Fortnite az egyik legnépszerűbb Battle Royale játék.
Vágólapra másolva!
Emellett értékesíti a Bandcampet egy zeneipari vállalatnak.
Vágólapra másolva!

Negatív értelemben epikus hírrel zárta a szeptembert az Epic Games, a legközelebbi jövőben kénytelen leépíteni a munkaerejének olyan 16 százalékát, körülbelül 830 fő veszíti el az állását. Az érintettek olyan egyharmada dolgozik a cég kulcsfontosságú termékein, újabb tömeges elbocsátás a belátható jövőben nincs terítéken.

Nem tudott elég pénzt nyomtatni az őrült költekezés ellensúlyozására a Fortnite Forrás: Epic Games

A Fortnite free-to-play battle royale játékot és az Unreal Engine játékmotort fejlesztő, továbbá az Epic Games Store digitális számítógépes játékboltot üzemeltető vállalat mostanra nyilvánosságra hozott, szokatlanul részletes és tisztességes tájékoztatás nyújtott a helyzetről a munkavállalók számára. A hírt Tim Sweeney alapító és ügyvezető jelentette be, állítása szerint a vállalat jóval többet költött az elmúlt években, mint amennyi bevétele volt, és most eljött az a pont, hogy nem lehet tovább halogatni a működési költség csökkentését.

Sweeney szerint a Bandcamp zeneszolgáltatás a Songtradr tulajdonába kerül, míg a SuperAwesome hirdetési üzletága különálló cégbe kerül kiszervezésre. A leányok eladása vagy átszervezése miatti létszámcsökkenés további körülbelül 250 főt tesz ki, ez a fent említett 830 főn túl értendő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!