Mintha hiányozna valami a Windows 11-ből

windows 11 laptop notebook számítógép computer számítógépezés levelezés böngészés outlook
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Hiába települ a legújabb frissítése, az EU területén nem érhető el a beépített chatbotja.
Vágólapra másolva!

A Windows 11 újdonságokra éhező felhasználói kedd este óta telepíthetik az operációs rendszer éppen aktuális 22H2 főverziójához váratlanul kiadott funkciófrissítést, ennek a legérdekesebb fejlesztését a beépített Windows Copilot chatbot jelenti. Alapvetően ugyanarról a chatbotról van szó, mint ami a Bingben is elérhető, bár a Windows egyes beállításai is kapcsolgathatóak rajta keresztül.

A tálcás ikonjára való kattintást követően a kijelző jobb szélén ugrik majd be a Windows Copilot felülete Forrás: Microsoft

A Windows 11 egyelőre opcionális frissítését az Európai Unió országaiban telepítettek viszont meglepetésben részesültek, egyszerűen nem jelent meg náluk a Copilot. Ez nem valamiféle bug, a Microsoft mostanra megerősítette, hogy az EU tagországaiban csak akkor lesz elérhető a funkció, mikor az biztosan megfelel a digitális piacokról szóló jogszabálynak.

A helyzet váratlan, hiszen egyrészt a Bing chatbotja hónapok óta használható az EU tagországaiból, másrészt pedig a Windows Copilot körüli nagy felhajtáscsapás során a Microsoft egy árva szót sem ejtett arról, hogy a világ ezen táján egyelőre nem lesz elérhető a lehetőség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!