Újból frissíthetőek az ősi Windowsok

10 érdekes tech tény, windows 95, induló
Így indult a Microsoft Windows 95
Vágólapra másolva!
Nem hivatalos keretek között támadt fel rájuk a Windows Update.
Vágólapra másolva!

Fantasztikus hír érkezett a retró számítógépek és operációs rendszerek rajongói számára, egy közösségi projektnek köszönhetően újból frissíthetővé váltak a Windows 95, a Windows NT 4.0, a Windows 98, a Windows ME, a Windows 2000, továbbá a Windows XP rendszerek.

Így indult a Microsoft Windows 95 Forrás: Microsoft

A Windows Update Restored nem képes varázsütésre működésre bírni a régi Windowsok automatikus frissítőrendszereit, helyette a rég leállított Windows Update webhely klónjáról van, ezen keresztül és az Internet Explorer 5.5+ közreműködésével telepíthetőek a Microsoft által annak idején készített javítások. A lelkes hozzájárulók szerint még nem teljes az elérhető javítások gyűjteménye, és további tesztelésre is szükség van, de jól halad a munka.

A projektnek nincs köze a Microsofthoz, annak tudomása és áldása nélküli magánakcióról van szó, így fennáll a Windows Update Restored jogi úton történő leállíttatásának veszélye. Viszont a Microsoft elmúlt évtizedben tanúsított magatartását tekintve nem lenne meglepő, ha félrefordítanák a fejüket az illetékesek, miután a kizárólag a retró számítástechnika iránt érdeklődők számára érdekes szolgáltatás nem okoz anyagi kárt a vállalat és a partnerei számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!