Tönkrement számítógépen a Call of Duty: Warzone

call of duty warzone videojáték
A Call of Duty: Warzone új Vondel térképe
Vágólapra másolva!
A napokban kiadott frissítés sokaknál megfelezte a képkockasebességet.
Vágólapra másolva!

Régóta elégedetlenkednek a Call of Duty: Warzone számítógépes játékosai a feszített tempójú battle royale folyamatosan romló teljesítménye miatt, azonban a termékhez a múlt héten kiadott legutóbbi frissítést már tényleg nem tudják mire vélni, a panaszok alapján széles körben többé-kevésbé megfelezte a képkockasebességet.

A Call of Duty: Warzone új Vondel térképe Forrás: Activision

A legrosszabbnak az új Vondel pálya tűnik, az egyik panaszos korábban olyan 70 FPS-sel tudott játszani rajta, ám a frissítést követően 30-40 FPS körül ugrál a játék. Ugyanezt állítja egy csúcskategóriás PC-vel (Core i9-13900KS, 64 GB DDR5, GeForce RTX 4090) rendelkező társa is, januárban még stabil 240 FPS-sel futott a játék, most viszont pályától és körülményektől függően vadul hullámzik 90-120 FPS között, a rossz képkockaidő miatt közel játszhatatlannak tartja.

A beszámolók alapján a Warzone konzolos változatait nem érinti az egyre csak romló teljesítmény problémája. Részben emiatt gyanús, hogy talán a csalásellenes rendszer állhat a számítógépes játékosok panaszai mögött, a fejlesztők köztudottan többször is változtattak rajta az elmúlt bő fél évben. Időközben a játék fejlesztését irányító Raven Software jelezte, hogy vizsgálja a rossz teljesítménnyel kapcsolatos panaszokat, magyarázat vagy ígéret nem érkezett az ügyben a cégtől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!