Vészfrissítés jött az Apple termékeihez

Woman,Upset,After,Reading,Bad,Message,On,Phone,At,Home. hurt fired,bad tired,overworked smartphone,psychological distres Woman upset after reading bad message on phone at home. Frustrated sad female crying, suffering, not in mood, thinking, depressed, str
Vágólapra másolva!
Mobileszközökön és számítógépekben is kihasználható a Safari sebezhetősége.
Vágólapra másolva!

Soron kívüli frissítést adott ki hétfőn a legújabb szoftvert futtató okostelefonjaihoz, táblagépeihez, továbbá számítógépeihez az Apple. Az anonim biztonsági kutató által jelentett sérülékenység már aktív kihasználás alatt áll, egy támadó webhely Safariban való betöltésével távoli kódfuttatásra ad lehetőséget az eszközökön.

Érdemes ellenőrizni, hogy települtek-e a frissítések Forrás: Shutterstock

A javítások első körben a Gyors biztonsági válaszok szolgáltatáson keresztül vált elérhetővé az iOS 16.5.1, az iPadOS 16.5.1, továbbá a macOS 13.4.1 rendszerekhez, természetesen a következőre érkező klasszikus rendszerfrissítésekben már integráltan megtalálhatóak lesznek.

Az Apple termékeiben gyárilag aktív a gyors biztonsági válaszok fogadása, nem is érdemes kikapcsolni azt, a viszonylagos újdonsága miatt sokak számára talán még ismeretlen funkcióról az Apple támogatási oldalán olvasható bővebb tájékoztatás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!