A kempingezők, horgászok, vadászok imádni fogják ezt a készüléket

sandberg, napelemes, powerbank, töltő, teszt
Ha kempingezni megyünk kedvencünkkel, akkor sem kell lemondanunk az elektronikai eszközeink nyújtotta kényelemről.
Vágólapra másolva!
Az egész család összes telefonját, de még akár egy-egy laptopot is képes „életben tartani" ez a kis eszköz a nap erejével.
Vágólapra másolva!

A kempingezés vagy a horgászat, még mindig nagyon kedvelt szabadidős tevékenység, amely lehetővé teszi a természet közelségét és a kikapcsolódást a mindennapi élet stresszétől. Azonban sokszor a hagyományos elektromos hálózat elérése korlátozott vagy teljesen hiányzik a kempinghelyeken. Ezért olyan eszközök, mint a Sandberg Solar 4-Panel Powerbank 25000, jelenthetnek kiváló megoldást a kempingezés során.

Ha kempingezni megyünk kedvencünkkel, akkor sem kell lemondanunk az elektronikai eszközeink nyújtotta kényelemről. Forrás: Origo

A beépített napelem panelek a napfényt használják fel az akkumulátor töltéséhez. Ez rendkívül praktikus a kempingezők számára, mert nem kell aggódni a hálózati csatlakozók hiánya miatt. Egyszerűen elhelyezhetjük a powerbank-ot a napon, és hagyjuk, hogy a napelemek töltsék fel az akkumulátort. Ezáltal függetlenek lehetünk az elektromos hálózattól, és mindig van energiánk a különböző elektronikai eszközeink (pl. telefonok, táblagépek, fényképezőgépek stb.) töltéséhez.

Kiterítve sem foglal túl sok helyet. Forrás: Origo

A powerbank nagy kapacitással rendelkezik, így elegendő energiát képes tárolni a hosszabb kempingezésekhez. A 25000 mAh-es akkumulátor több töltést tesz lehetővé a készülékek számára és ez különösen fontos, ha több embernek kell használnia a powerbank-ot, vagy ha olyan eszközöket szeretnénk tölteni, amelyek nagyobb energiaigényűek. A készülék akár tízszer is képes feltölteni egy mobiltelefont, mielőtt teljesen lemerülne, ami azt jelenti, hogy egy normál család telefonjait a végtelenségig töltögetheti, ha megfelelő ideig van a napon.

Erre a megfelelő időre szükség is van, ugyanis a tapasztalataink szerint 12-14 óra kell ahhoz, hogy a napon pihenő készülék feltöltse teljesen saját magát.

Ami lényegében egy teljes, nyári nappalt jelent ugyan, de ha nincs tejesesen feltöltve az akku, 2-3 telefont akkor is biztosan fel lehet tölteni róla a nap végén.

Összehajtva pedig egy nagyobb zsebben is elférhet. Forrás: Origo

A készülék további előnye, hogy több csatlakozási lehetőséggel rendelkezik. Különböző USB-portok (2 USB-A, valamint 1 USB-C PD 18W) állnak rendelkezésre, így könnyedén csatlakoztathatjuk az elektronikai eszközeinket.

Az IPX4-es vízállóságú kivitel (fröccsenő víz ellen védett) lehetővé teszi, hogy a kis töltőt biztonságosan használjuk különböző időjárási körülmények között. Nem kell aggódnunk az eső miatt sem, ami különösen fontos a kültéri tevékenységek során. Ezáltal a powerbank megbízhatóan működik és tartós társ lehet a kempingezés során. A gyártó pedig mellékel hozzá még egy karabinert is, amivel könnyedén sátrunkra, vagy menet közben akár a hátizsákunkra is akaszthatjuk az egész napos töltéshez.

Összegzés

Összességében a napenergia hasznosítása, a nagy kapacitás, a sokoldalú csatlakozási lehetőségek, a vízállóság és a hordozhatóság mind olyan jellemzők, amelyek lehetővé teszik, hogy mindig rendelkezésre álljon energiánk és a különböző elektronikai eszközeink mindig töltve legyenek kempingezés, kirándulás vagy akár egy elhúzódó horgászat közben is. A készülék legnagyobb előnye egyértelműen az, hogy ez nem csak egy napelem, hanem egy napelemes akku, ami képes napenergia segítségével tölteni magát. Tehát ha kitesszük a napra és épp nincs semmi, amit töltenie kellene, akkor szépen eltárolja a nap energiáját akkorra, amikor szükségünk lesz rá.

És mindezt 35 000 forint körüli árcédulával, ami ugyan nem kevés, de szerintünk bőven megéri azért a szolgáltatásért, amit a készülék nyújtani tud.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!