Bemutatkozott a Meta Quest 3 headset

mark zuckerberg meta quest 3 vr virtuális valóság headset fejsisak
Mark Zuckerberg a Meta Quest 3 VR-headsettel
Vágólapra másolva!
Forgalomban marad és olcsóbbá válik az előző generációs modell.
Vágólapra másolva!

Pár nappal az Apple csúcskategóriás virtuális valóság headsetének leleplezése előtt Mark Zuckerberg bejelentette a Meta legújabb VR-fejsisakját. A beépített számítógépének köszönhetően teljesen önmagában működő Quest 3 128 GB-os verziója az ősszel kerül majd piacra 500 dolláros (nettó 173 ezer forintos) ajánlott fogyasztói áron, de ismeretlen felárért lesz belőle nagyobb háttértárú változat is.

A tájékoztatás szerint a Quest 3 egy tipikus generációváltó modell, az elődjéhez képest 40 százalékkal könnyebb, nagyobb felbontású kijelzőt kapott, a működtetését végző Qualcomm Snapdragon rendszerlapka videóvezérlője pedig kétszer erősebbé vált. A termék kompatibilis a Quest 2-höz készült alkalmazásokkal és játékokkal, továbbá a tapasztalatok alapján átdolgozott kontrollerekkel érkezik.

A Quest 3 megjelenése nem jelenti az elődjének piaci kivezetését, a tavalyi 100 dolláros áremeléseket követően 2023. június 4-től a Meta csökkenteni fogja a Quest 2 ajánlott árait: a 128 GB-os modellét visszaviszi az eredeti 300 dollárra, míg a 256 GB-os változat 80 dollár mínusszal 350 dollárba kerül majd. Végül a vállalat dolgozik egy szoftverfrissítésen is, amely emelni fogja a Quest 2 és a Quest Pro headsetek processzorainak és a grafikus vezérlőinek teljesítményét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!