Fenyegeti az otthonról dolgozókat a Google

Google, logó, iroda
A view of Google office in Chelsea New York City USA during coronavirus pandemic on April 22, 2020. The U.S. government is currently in discussions with Facebook, Google and other tech companies about the possibility of using location and movement data from Americans’ smartphones to combat coronavirus. (Photo by John Nacion/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Megütheti a bokáját az a Google dolgozó, aki nem tölt el legalább heti három napot az irodában.
Vágólapra másolva!

A műszaki beállítottságú munkavállalók körében a szokásosnál nagyobb arányban jellemző az inkább introvertáltnak mondható személyiségtípus, így a techcégek menedzserei erősen küzdenek az irodába való visszaparancsolásukkal, kényelmi okokból és személyes preferenciából továbbra is tömegek próbálják elbliccelni a munkahelyükön való fizikai megjelenést.

A Google dolgozóinak csak három napot kötelező az irodában tölteniük, de küzülük éppen elegen ezt is sokallják Forrás: AFP/NurPhoto/John Nacion

Az irodába való visszatérés terén a Google még toleráns, a járvány végével a teljes irodai visszahívás helyett a hibrid munkavégzés bevezetése mellett döntött, a legtöbb dolgozó esetében csak heti három nap irodai jelenlétet követel meg. Ez a makrogazdasági problémák súlyosbodásával még előnyösnek is bizonyult, hiszen így több irodahelyiséget sikerült kiüríteni a költségcsökkentési lépések jegyében.

Ettől függetlenül láthatóan kezd fogyni a vezetőség türelme. A napokban egy vállalati körlevélben Fiona Cicconi HR-vezető közölte, hogy a visszajelzések alapján az irodában legalább heti három napot eltöltők sokkal közelebb állónak érzik magukat a kollégáikhoz, a hatást pedig felnagyítja, mikor a csapattagok egy helyiségben dolgoznak. Megérti, hogy nem mindenki hisz a csodálatos folyosói csevegésekben, azonban senki sem tagadhatja az irodában való közös munka pozitív hatásait.

Éppen ezért is az irodázást elbliccelők e-mailes értesítéseket kapnak majd a hiányzásaikról, és a teljesítményértékelésükre is negatív hatással lesznek a távolmaradásaik.

Magyarán az eddigi látszattal ellentétben a munkáltatójuk tud a blicceléseikről, nőhet a fizetésemeléshez hasonló kéréseik megtagadásának az esélye, az esetleges jövőbeli tömeges elbocsátások esetén pedig sokkal könnyebben a kapun kívül találhatják magukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!