Minden adatunkat törölheti a Google! Itt a megoldás

google, fiók, törlés, mappa
Minden mappát és a teljes fiókunkat is törölheti a Google!
Vágólapra másolva!
Minden adatunkat, beleértve az online tárolt fotóinkat, leveleinket és Android telefonunk mentéseit is törölheti a Google, ha nem figyelünk.
Vágólapra másolva!

Mint azt már sokkal koábban mi is megírtuk, nem bír a szolgáltatásaiba özönlő felhasználói adatok mennyiségével a Google, ezért hamarosan törölni kezdi az inaktív felhasználók fájljait. Így akik két éven keresztül nem lépnek be a Gmail, Google Drive vagy Google Fotók szolgáltatásba, azok elveszíthetik az összes bennük tárolt állományukat.

Ehhez képest most annyi változás történt, hogy a Google nem csak a fiókunkban tárolt leveleket, fájlokat, hanem a teljes fiókot törölni fogja!

Nem csak a levelekről van szó

Az elektronikus levelezés mellett nagyon sokan más adatokat is tárolnak a Google rendszerében, Az Android telefonok tulajdonosai például szinte biztosan a Google Fotók szolgáltatásban tárolják a telefonjaikkal készült összes fotót is, így nekik hosszú évek összes emléke válhat semmivé, ha nem figyelnek. De a Google Drive is nagyon népszerű, itt bármilyen dokumentumot tárolhatunk, az adásvételi szerződések másolataitól a kedvenc ekönyveinkig.

Nagyon kellemes meglepetés érhet minket, ha nem figyelünk oda. Forrás: Pixabay

Az Android telefonok emellett a Google szerverein tárolják a teljes adatmentéseiket is, aminek köszönhetően, ha új telefont veszünk, vagy a régit valamiért újra kell formáznunk, a telefonok innen nyerik ki az adatokat, tehát ennek megszűnésekor komplett telefonok teljes adatállományát is elveszthetjük, letöltött programokkal, üzenetekkel együtt akár.

És persze a YouTube

Mivel a YouTube fiókok is Google felhasználókhoz kötöttek, a törlés után azok az fiókok és bennük minden valaha feltöltött videó semmivé válik.

Minden mappát és a teljes fiókunkat is törölheti a Google! Forrás: Pixabay

A törlés decemberben kezdődik, de addig is számos figyelmeztető levelet küld majd ki a Google minden olyan felhasználónak, aki legalább két éve nem lépett be a fiókjába. Ugyanis csak az ilyen, inaktív fiókokat törli a cég, így a megoldás roppant egyszerű:

ha időközönként belépünk, akkor már meg is mentettük az adatainkat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!