Így néz ki a következő generációs Google

fiatal nő lány okostelefon laptop notebook mobilozás smartphone home office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Mélyebben elemzi a kérdéseket, hogy drámaian csökkentse a kutakodással töltött időt.
Vágólapra másolva!

A múlt heti pletykákat követően a Google bemutatta az internetes keresőmotorjának új generációs, generatív mesterséges intelligenciával kisegített változatát. A chatbotokat is hajtó technológiával integrált termék nagy érdekessége a jelenleg elérhető Google-höz képest, hogy próbálja tágabb kontextusban értelmezni a felhasználók kérdéseit, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjon válaszolni, végső soron drámaian lecsökkentse az internetes keresésre fordított időt.

A Google egyik példájával élve a felhasználók olyan komplex bemenetet írhatnak majd számára, mint „ruha májusi kültéri esküvőhöz Miamiban, jelenleg divatos színben és két nap szállítással". A mondatot elemezve a keresőmotor a nyilvánvaló szűkítési paraméterek mellett olyan nüanszokat is megért majd, hogy Miami májusi időjárásához ideális, azaz könnyen szellőző anyagú ruhára van szükség. Ezt követően az eredeti keresés kontextusát teljesen megőrizve további keresések lesznek indíthatóak, például cipőajánlást kérhetnek a felhasználók.

Ennek a végső célja, hogy tíz teljesen különálló internetes keresés indítása helyett egyetlen keresésből és pár utánakérdezésből megoldható legyen a megfelelő ruha és cipő kiválasztása, közben pedig olyan közvetlenül akár fel sem tett kérdésekre is választ kaphatnak a felhasználók, minthogy mi az esküvők esetében megszokott, félig formálisnak titulált öltözködési etikett.

A "Bluetooth hangszóró medencepartihoz" és hasonló típusú keresésre nem csak konkrét javaslatokat kínálhat majd a Google, de a fontos választási szempontokra is felhívhatja a figyelmet Forrás: Google

Egy másik Google általi példát felhozva a Google chatbotja képes lehet fogalmazás formájában összehasonlítani két nemzeti parkot, hogy a kettő közül melyik jobb egy három évesnél fiatalabb gyerekekkel és kutyával kirándulni kívánó párnak.

A megújult Google a következő hetekben elsőként az Egyesült Államokban és angol nyelven válik elérhetővé, a Chrome számítógépes böngészőn és a Google mobilappokon át, miután aktiválva lett a keresőmotor beállítófelületének Search Labs részében.

Egyelőre nem tudni, hogy további nyelveken és országokban mikor debütálhat, de korábbi pletykák szerint idén nem kell számítani az USA-n kívüli elérhetővé válására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!